piše: Željko Vukmirović

Sva raspoloživa saznanja i analize, kako od regionalne, tako i od međunarodne zajednice, upućuju na činjenicu da će Rusija teško odustati od svoje strategije destabilizacije Zapadnog Balkana. Sva raspoloživa saznanja i analize upućuju na činjenicu da će srpski nacionalisti i u Srbiji i u Crnoj Gori nesebično davati podršku toj destabilizaciji.

Samim tim, sva raspoloživa saznanja i analize upućivaće na činjenicu da nam se još zadugo svakodnevica neće nešto naročito uljepšati. Ostaje samo nedoumica, kako tako lako?

Pa, fino. Ovaj dio priče, bar što se tiče Crne Gore, uvijek zaglavi u činjenici da se niko naročito ne osvrće na saznanja, a bogami i analize, o finansiranju prosrpskih političkih stranaka, njima bliskih medija i, zvijezde svih naših večeri, Srpske pravoslavne crkve. Jer, onako umiljati, ova ekipa zna lijepo da škrbne koju paru i od Srbije i od Crne Gore. Ili se možda više niko i ne sjeća onih potonjih 3,4 miliona za Srpsku kuću u Podgorici, kao samo jednom od primjera “pametnog ulaganja”? Mada, ruku na srce, kako je komšijski nacionalista iz Republike Srpske dobio od srpskog predsjednika Vučića pet miliona, ovi “naši” su se malo ljutnuli. Iako, nemaju šta da se ljute, srpski nacionalisti u Republici Srpskoj daleko uspješnije destabilizuju tamošnju federaciju. Šta ćeš, rade ljudi… Ovi ovdašnji su, ipak, posvećeniji već pomenutom škrbanju.

Rusija se samo savršeno uklapa u ovaj sistem vrijednosti.

I ona nedoumica sa početka “kako tako lako” može da putuje.

Tako lako.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje obajavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta. 

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments