Tadić: Duško Knežević iznio neistine o njegovoj ulozi u formiranju koalicije 2008.

Pošto Knežević sam u ovoj izjavi priznaje da je čovjek koji djeluje po nalozima i zadacima, postavlja se pitanje po čijem nalogu sada iznosi ove neistine i sa kojim ciljem

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević nikada nije bio kod mene na sastanku sa Milutinom Mrkonjićem na temu formiranja koalicije sa SPS-om tokom 2008. godine, saopštio je danas predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

-Pored iznošenja te neistine, Knežević tvrdi da je na tom navodnom sastanku bio “po Đukanovićevom zadatku, kako bi DS napravio koaliciju sa SPS-om”, čime otvoreno priznaje namjeru Mila Đukanovića da se miješa u unutrašnju politiku druge države. Bez obzira na to da li je postojala takva namjera i zadatak, svakako da nijesam pregovarao formiranje koalicije sa Kneževićem – tvrdi Tadić.

On je objasnio da je sa Mrkonjićem vodio razgovore tek kada je dogovorena koalicija i to na temu strateškog aspekta izgradnje infrastrukture u Srbiji i na tim sastancima on je kao potpredsjednik stranke učestvovao sa Dačićem, a ne sa Đukanovićevim tajnim izaslanicima.

Knežević ponovo uhvaćen da laže

Opšte je poznato da sa Đukanovićem nijesam imao dobru komunikaciju nakon našeg razilaženja na temu regionalne saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala, pa me ne bi čudilo da je on zaista slao druge da tajno zastupaju njegove interese u Srbiji, ali u meni nijesu imali sagovornika za tu teme. Dakle, ukoliko je Knežević i imao taj zadatak, sa mnom ga nije izvršio. Iako tokom proteklih godina mnogi poput Kneževića pokušavaju da podignu sebi cijenu neistinitima tvrdnjama kako su učestvovali u formiranju te koalicije, istina je da sam o tome pregovarao jedino sa Ivicom Dačićem i da niko drugi nije imao uticaja na donošenje te odluke, osim nas dvojice kao predsjednika stranaka. Mnogi biznismeni, tajkuni, pa i diplomate su naknadno iznosili da su imali uticaj na formiranje te koalicije, ali istina je da je koalicija formirana prije nego što su oni to mogli da znaju ili da kažu bilo šta na tu temu. Možda ih je Dačić obmanjivao o njihovom uticaju i na osnovu toga gradio odnose sa njima, ali ovo je jedina istina. Osim što pokušava da se upiše na listu strijelaca onih koji su navodno uticali na formiranje koalicije sa SPS-om, Knežević se upisuje i na popularnu listu “proganjanih”. Iako je danas zgodno graditi odnos sa novom vlašću na temelju tvrdnji da vas je bivša proganjala, to je apsolutna neistina. Niti je bio proganjan, niti sam se ikada bavio tim čovjekom. Knežević potpuno izlišno pokušava da me uplete u njegov sukob sa Milom Đukanovićem i potpuno izlišno pokušava da me diskredituje tvrdnjama da su u vrijeme mog mandata Vlade u Srbiji formirali biznismeni i tajni ili javni predstavnici drugih država. Pošto Knežević sam u ovoj izjavi priznaje da je čovjek koji djeluje po nalozima i zadacima, postavlja se pitanje po čijem nalogu sada iznosi ove neistine i sa kojim ciljem – zaključio je Tadić.

Komentari

avatar