Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

SZO upozorava: Najgore je tek pred nama

Generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesusnije ipak nije obrazložio zašto misli da bi pandemija od koje je, prema podacima stranice Worldometers, preminulo više od 170.000 ljudi, dok je više od 2,4 miliona zaraženo, mogla da se pogorša.

Najgore je tek pred nama, upozorio je generalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

“Vjerujte nam. Najgore je tek pred nama. Hajde da spriječimo ovu tragediju. To je virus koji mnogi još ne razumiju”, upozorio je Ghebreyesus u vrijeme kada mnoge zemlje počinju da ublažavaju restriktivne mjere uvedene radi suzbijanja korona virusa, javlja AP.

Nije obrazložio zašto misli da bi pandemija od koje je, prema podacima stranice Worldometers, preminulo više od 170.000 ljudi, dok je više od 2,4 miliona zaraženo, mogla da se pogorša.

Ghebreyesus je pandemiju korona virusa uporedio sa “španskom groznicom” poslije Prvog svjetskog rata.

“Ima vrlo opasnu kombinaciju i ovo se ponovo događa prvi put u sto godina, kao groznica 1918, koja je ubila do 100 miliona ljudi.

Sada imamo tehnologiju, možemo da spriječimo tu katastrofu, možemo da spriječimo takvu vrstu krize”, rekao je direktor SZO novinarima u Ženevi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve