Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

SKUPŠTINA CG: Krivična prijava zbog moguće zloupotrebe

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore konstatovao je da je interna komisija parlamenta, nakon detaljne kontrole finansijske dokumentacije, konstatovala moguću zloupotrebu skupštinskih sredstava, na osnovu čega je, početkom januara podnijeta krivična prijava. Na nadležnim državnim organima je da utvrde sve činjenice i eventualnu pojedinačnu odgovornost, saopšteno je iz parlamenta.

Mediji su objavili da je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici otvorilo istragu zbog sumnje da je 2015. godine u Skupštini Crne Gore pronevjereno desetine hiljada eura na ime falsifikovanih putnih naloga. Kako je Pobjedi potvrđeno iz više izvora, provjere su pokrenute nakon što je izabrano novo rukovodstvo parlamenta na čelu sa Ivanom Brajovićem, a po prijavi sekretara Skupštine, sada pokojnog Siniše Stankovića. U periodu kada su nastali falsifikovani nalozi, na čelu parlamenta bio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić.

– Povodom medijskih objava prethodnih dana o eventualnoj zloupotrebi skupštinskih sredstava, Kolegijum predsjednika je konstatovao da su izvještaj i preporuke internog revizora bili značajno indikativni, nakon čega je u decembru 2016. godine formirana interna komisija. Detaljnijim uvidom i kontrolom finansijske dokumentacije, konstatovana je moguća zloupotreba skupštinskih sredstava i Skupština Crne Gore je početkom januara 2017. godine podnijela krivičnu prijavu, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Članovi Kolegijuma su, kako se navodi, izrazili uvjerenje da je reagovano pravovremeno podnošenjem krivične prijave, kao i da je dalje na nadležnim državnim organima da se utvrde sve činjenice i eventualna pojedinačna odgovornost.

– Kolegijum očekuje da će nadležni državni organi, u što skorijem roku, dostaviti punu informaciju o ovom slučaju, zbog ukupne crnogorske javnosti i zaposlenih u Skupštini Crne Gore, navodi se na kraju saopštenja.

Izvor: RTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve