za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Priču je otvorila potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović. Odmah nakon saznanja da je Srbija izostavljena sa spiska zemalja prema kojima Crna Gora otvara granice nakon okončanja vanrednih mjera. Pričala je nešto o slobodi kretanja i “dobrosusjedskim” odnosima. Tačnije, njena dugogodišnja frustracija Crnom Gorom sažeta je u jednu rečenicu:

“Ova odluka, međutim, jasno poručuje i da more nema samo Crna Gora i verujem da će naši građani razumeti i tu poruku” – rekla je Mihajlović.

Tačno. Ima mora i na televiziji.

Za njom su, bez iznenađenja, potrčkarali Dačić i Vulin da malo dosole cijelu priču. Uz srpsku premijerku Brnabić koja se tek sada toliko rastrčala da je neshvatljivo kako je toliko vremena uopšte mogla da prećutkuje svoju netrpeljivost prema Crnoj Gori. A javio se i Mile Dodik. Ako nekog to uopšte zanima.

A onda, došao je red i na srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Ovog puta bio je briljantan. Naravno, u takvom trabunjanju da je red priznati da je sada prevazišao sebe. Uostalom, prosudite sami:

“Imate prvi prsten, drugi prsten, a i za to niste uvek sigurni da li imate pravnog osnova da to izvedete do kraja pošto neki nemaju presude. Mi smo pronašli druge načine da tobož nemaju presude, a da im zabranimo ulaz”, zakucao je predsjednik Srbije.

Da, ovu rečenicu možete da pročitate koliko god puta hoćete, efekat će uvijek biti isti.

I to bi bio taj “elegantni” odgovor Beograda u zabrani slijetanja aviona crnogorske avio kompanije na beogradski aerodrom, predstavljen kao reciprocitet.

Ostaje još samo da upale televizor.  Sa pogledom na more.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve