Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Republikanci žele da Tramp izvede Ameriku iz UN

Republikanski zastupnici u američkom Predstavničkom domu su predložili rezoluciju po kojoj bi SAD trebalo da napušte Ujedinjene nacije.

Dokument pod nazivom “Vraćanje američkog suvereniteta“, koji je predstavio Majk Rodžers zahtijeva da Vašington donese odluku o potpunom napuštanju krovne međunarodne organizacije, kao i da UN izmjesti svoje sjedište iz Njujorka.

Takođe, rezolucija predlaže i napuštanje Svjetske zdravstvene organizacije, a sve zbog navodne ideje da novac američkih poreskih obveznika ne bude trošen na organizacije koje ne promovišu američke interese.

Rezolucija je predložena 3. januara, ali je prošla daleko ispod radara medija i javnosti, a ukoliko bude usvojena biće potrebne dvije godine da bi bila sprovedena.

– Predsjednik SAD će okončati članstvo SAD u Ujedinjenim nacijama i svim njenim organima, specijalizovanim agencijama, komisija i drugim tijelima koja su formalno povezana sa UN. Treba zabraniti trošenje američkog novca na bilo koje vojne ili mirovne misije u okviru UN, navodi se u prijedlogu Rezolucije.

Rodžers je prvi put ovakav prijedlog iznio 2015. godine, ali bez uspjeha i tada je postavio pitanje zašto bi američki poreski obveznici plaćali međunarodnu organizaciju koja radi protiv američkih interesa širom svijeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve