Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Ravnogorski pokret: Velimirović postrojavao četnike, Mandić dobio povelju

Član Ravnogorskog pokreta Mirko Velimirović, koji je sa Specijalnim tužilaštvom sporazumno priznao krivicu za pokušaj terorističkih napada u Podgorici, boravio je 8. avgusta prošle godine u Gornjem Zaostru i kao visoko rangirani vojvoda Ravnogoskog pokreta postrojavao počasnu gardu četnika, piše Pobjeda.

Na tom istom skupu predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je dobio ,,povelju vojvode Milana Dobrašinovića“.

Pobjeda je juče objavila da je na četničkom okupljanju bio i predsjednik Ravnogorskog pokreta Predrag Bogićević, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom pritvoru u Kragujevcu.

Na fotografiji, koja je objavljena na portalu IN4S i u dnevnom listu Dan 10. avgusta prošle godine, vidi se Velimirović da zajedno sa Bogićevićem salutira srpskoj i četničkoj zastavi dok postrojava pripadnike počasne garde ravnogoraca.

Bogićević je ranije tvrdio da ne poznaje Velimirovića, niti bilo kojeg političara iz Crne Gore.

– Od 20 ljudi koji su uhapšeni u Crnoj Gori, zbog ove afere, jedan jedini je član našeg pokreta. Tzv. organizatore Bratislava Dikića i Aleksandra Sinđelića poznajem površno, sa obojicom sam se sreo po jednom u životu u dvije različite prilike. Bilo je to prije više od godinu dana i nijesam ni znao da se njih dvojica međusobno znaju. Potpuno mi je nejasno kako i kojom potrebom sam povezan sa ovim licima, rekao je Bogićević.

Na fotografiji se međutim Bogićević nalazi u neposrednoj blizini Velimirovića.

Tu se ne završavaju veze Bogićevića i Velimirovića sa visokim funkcionerima Nove srpske demokratije i DF, piše Pobjeda.

U članku, koji objavio portal IN4S 10. avgusta 2016. kao i dnevni list Dan, navodi se da je predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić na tom skupu nagrađen ,,poveljom vojvode Milana Dobrašinovića“.

Mandić je u članku portala IN4S, uz Miletu Pavićevića i Miodraga Božovića, predstavljen kao -četnički vojvoda-.

Na saboru je ustanovljena i povelja „Vojvoda Milan Dobrašinović“, koji je godinama uspješno organizovao sabore u Gornjem Zaostru. Povelje su dobili braća Radnić – Brano, Mišo, Radojica, Miloje, Novica i Mile, bratstva Dobrašinović, Premović, Tomović, Lončar, zatim vojvode Mileta Pavićević, Miodrag Božović, Andrija Mandić, Goran Kiković, predsjednik SO Berane, Branislav Otašević, predsjednik Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju, pjesnici David Lalić, Darko Jovović i Radoje Mišković, guslari Rajo Vojinović, Ilija Paldrmić i Maksim Vojvodić- navodi se u članku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve