za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Sve je spremno. Obnovljeno je i gradivo sa prijetnjama i kletvama, aktivirane galamdžije, odrađen medijski marketing, angažovani svi raspoloživi uvezeni sveštenici, odrađene prve probe.

Projekat “Litije” je ponovo aktiviran. Nešto kao karakteristična okupacija crnogorske svakodnevice. Kako za prosrpske političare u Crnoj Gori, tako i za ovdašnju ekspozituru Srpske pravoslavne crkve, organizovanje tzv. litija je po svemu sudeći jedina preostala karta na koju mogu da odigraju.

Te litije, očigledno, blage veze nemaju sa pravoslavljem. Ali zato imaju veze sa puno para stečenih od crnogorskih crkava i manastira, baš kao i rasprodajom laži o nekakvoj “ostavštini” Nemanjića i sličnim nebulozama u stalnoj ponudi. Uz neizbježnu negaciju Crne Gore koja, bar prema višedecenijskom stavu ovdašnjih prosrpskih političara i srpskih sveštenika, nikada nije ni smjela da postoji.

Plus, uobičajeno licemerje. Poput onog Amfilohijevog o tome kako će se poštovati mjere NKT, a onda i saopštio svoja očekivanja da će u manastir Ostrog po njegovom pozivu doći na hiljade ljudi. Nešto tu ne štima. Biće da je Amfilohijeva iskrenost i dobronamjernost poodavno pogrešno skrenula kod Albukerkija.

I sada je samo izgubljena stvar.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments