Petak, 12 Jula, 2024
Rubrika:

PRESLUŠANI razgovori Čađenovića sa Mandićem i Radunovićem

Razgovori jednog od lidera DF-a Andrije Mandića sa njegovim vozačem Mihailom Čađenovićem, koji su vodili 26. januara, preslušani su juče u podgoričkom Višem sudu.

– Nemoj nikom širit dalje priču, treba da razgovaramo. Ostavi mobilne telefone kući, tek onda možemo da razgovaramo – moglo se čuti kako Mandić govori Mihailu Čađenoviću.

Poslanik DF-a Slaven Radunović kontaktirao je Čađenovića 16. januara, nakon što je vozač Fronta dobio poziv za saslušanje u Specijalnom tužilaštvu.

U tom razgovoru Radunović mu saopštava da se čuo sa ,,bratom koji je daleko“ i traži od Čađenovića da se nađu bez mobilnih telefona i van auta.

Specijalni tužilac Saša Čađenović istakao je da ovakva komunikacija nije uobičajna i da način na koji komuniciraju ukazuje da se u ovom slučaju „radi o stvaranju kriminalne organizacije“.

– Ovo je razgovor nakon što je Čađenović dobio poziv za saslušanje u svojstvu građanina. Ovo nije konvencionalan razgovor, kao i zahtjev da se ostavi telefon – ocijenio je tužilac Čađenović.

Liderima DF-a Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću su, prema saznanjima Pobjede, uručeni pozivi za saslušanje u Specijalno tužilaštvo u istrazi pripremanja terorističkih napada. Oni će se u ponedjeljak pred specijalnim tužiocem izjasniti na optužbe koje im se stavljaju na teret – stvaranje kriminalne organizacije.

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković u srijedu je spriječio njihovo hapšenje i usprotivio se određivanju pritvora, tri sata nakon što im je Skupština skinula poslanički imunitet.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve