piše: Goran Popović

Mitropolija crnogorsko primorska obavijestila je ovdašnju javnost kako je „najgnusnija laž iz kuhinje režimskih medija i DPS portparola“ da se tamo oni bave predizbornim aktivnostima. U svom prepoznatljivom stilu emitera gnusnih laži o Crnogorcima kao „kopiladi, nakotu i volovima“, i mnogo drugih gnusoba, Amfilohijevi propagandisti, ipak, nijesu mogli sakriti da se skoro svaki dan srijeću sa opozicionim liderima, kako bi obezbijedili obaranje crnogorske vlasti, ali da to „spada u Svetu tajnu ispovijesti i duhovne razgovore, koji se nikada ne iznose na svjetlost dana!“

Tako da, poštovani čitaoci, na primjer, nedavni razgovor Dritana Abazovića i šefa novog biltena Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Srdana Kosovića sa predstavnicima Mitropolije, morate da, kao ovce, percipirate kao “ispovijest i duhovni razgovor”, kao “svetu tajnu”, a nikako kao otvorenu crkvenu koordinaciju opozicione predizborne kampanje.

Dritan i Srdan išli su sa srpskim popovima, objašnjeno nam je, da se “duhovno obogate” srpskim pravoslavljem u cilju obaranja “Milovog režima”?! Tako duhovno izbezumljena URA je organizovala sastanak sa drugim predstavnicima opozicije kako bi napravili zajedničku listu za predstojeće parlamentarne izbore.

Zašto izbezumljena? Pa zato što je inicirala samit o zajedničkoj listi na kojoj ona nikako neće biti, jer je u Mitropoliji dobila zadatak da četnički pokret pomogne tako što će na izborima samostalnim nastupom dodatno ugroziti rejting, ionako oštećenog SDP, kao dokazanog protivnika SPC?!

Onda se na opozicionom političkom vašarištu, sa pristojne distance, pojavio i Aleksa Bečić. On je ponudio genijalan plan za uspjeh opozicije na izborima – da niko od lidera, počev od njega, pa do Mandića, Medojevića, Kneževića, kao i ostali višemandatni poslanici, ne bude na zajedničkoj listi. Vjerovatno bi to bila dobitna kombinacija, jer je svakome više preko glave svih tih luzera.

Medojević je, zatim, sa skupštinake govornice čak to i prihvatio, ali se onda oglasio Slaven Radunović opaskom da „drugi ne mogu odlučivati o njihovim mandatima i ljudima“. Tako da niko ne zna slažu li se ili ne?!

U međuvremenu, Bečić kuje neke nove koalicije sa drugim dokazanim gubitnicima, poput Lekića, i „bez sumnje Srbina“ Pavićevića. Što bi rekao Andrija Popović: Ko tu ne poludi, nije normalan!

Goran Danilović veli da je riječ o političkom kukavičluku, ali će prije biti da se radi o političkoj kalkulaciji: bolje je i dalje biti na listi i ostati opozicionar koji će opet grinjati protiv „režima“ sa velikom poslaničkom platom i ostalim privilegijama, nego se ozbiljno baviti državnim poslovima i „usrećivanjem naroda“. Jer, „ljubav je lepa samo dok se čeka, kad od sebe nagoveštaj da“, rekla bi srpska pjesnikinja Desanka Maksimović.

Naši opozicioni političari skloni su da dovijeka uživaju u tom „nagoveštaju“, a po svim anketama, i nakon 30. avgusta ostaće „na čekanju“… I pored moleban revolucije, litija i Amfilohijeve predizborne „svete tajne“!

P.S. I, da: Vučić i njegovi vele da su za nerede u Srbiji, pored ostalih, odgovorne i crnogorske obavještajne službe. Iako je baš on često slao državni avion iz Beograda po ljude koji su u Crnoj Gori nepravosnažno osuđeni kao dokazani teroristi u pokušaju… Pa neka on vidi…

guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Budvanin SPC
Budvanin SPC
11.07.2020-08:21 08:21

Zasto tolika, orkestrirana mrznja prema Crkvi? Da li Crkva treba da aplaudira dok je jedan covjek, jedna stranka ukida, otima imovinu, unijati, dok se falsifikuje istorija, cinjenice? Imovina se ne uzima zakonom, vec se dokazuje pred sudom. Ovo je nacionalizacija. Odakle pravo predsjedniku da se mjesa u crkvena i imovinska pitanja? Ni u srednjem vijeku nije tako moglo nigdje na kugli zemaljskoj. To nece proci nikad. Narod je ustao i vi to znate dobro!