Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

POZITIVNA bira predsjednika partije 25. maja

Kongres Pozitivne Crne Gore, na kojem će biti izabran predsjednik partije i odrediti smjernice za konsolidaciju partije, biće održan 25. maja, saznaju Dnevne novine u vrhu ove partije.

Očekuje se da će na Kongresu sadašnja v.d. predsjednika partije Azra Jasavić postati i predsjednica Pozitivne Crne Gore.

Na pitanje novinara šta čeka Pozitivnu s obzirom da je izgubila parlamentarni status, v.d. predsjednika stranke je odgovorila da njeno vrijeme tek dolazi.

– Narod će vrlo brzo pokazati svoju volju na izborima koji nas, vjerujem, vrlo brzo očekuju – rekla je na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, tadašnji predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović podnio je ostavku na tu funkciju odmah nakon saopštavanja rezultata izbora 16. oktobra prošle godine.

Prema podacima CEMI-ja, ova partija osvojila je 1,3 odsto glasova na parlamentarnim izborima.

Pajović je kazao da su 27. januara uspjeli da odbrane Crnu Goru, ali ne i Pozitivnu. On je indirektno poručio da je ovakav ishod očekivao na parlamentarnim izborima, nakon što su podržali vladu, ali da bi se kao demokrata uvijek opredijelio za državu umjesto partije i ponovo bi to uradio.

Funkciju predsjednika do Kongresa od tada obavlja dosadašnja potpredsjednica partije Azra Jasavić.

Izvor: Dnevne novine

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve