Demokratski front za sada se neće vraćati u parlament, niti u Odbor za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva, već će o daljim političkim potezima odlučiti nakon konsultacija sa članstvom, saznaje Pobjeda.

Kako je ovom listu nezvanično rečeno, DF se neće upuštati u medijsko ratovanje sa Demokratama, ali će najvjerovatnije razgovarati o daljim aktivnostima sa kolegama iz opozicije koji to budu željeli.

“Nakon kraha inicijative o zajedničkim opozicionom djelovanju nemamo previše opcija. U proteste sami se nećemo upuštati, a konačnu odluku kako nastaviti donijećemo nakon konsultacija sa članstvom”, saopštio je izvor blizak vrhu DF-a, koji nije isključio mogućnost da se Front ipak vrati u Odbor za izborno zakonodavstvo pod određenim uslovima.

Izvor je podsjetio da su SDP, Demos i nevladin sektor za to da opozicija nastavi djelovanje u Odboru i da je SNP delegirao u Odboru Miodraga Lekića, koji je snažan zagovornik djelovanja opozicije u parlamentu.

Neizvjesnost kojim putem će DF krenuti, zajedno sa opozicijom ili pojedinima od njih, traje od početka decembra, kada je taj savez počeo proteste zbog “stavljanja u zatvor” Nebojše Medojevića, ali i rješenja o dvomjesečnoj zatvorskoj kazni za Milana Kneževića.

Front je tada na uličnim okupljanjima više puta pozivao kompletnu opoziciju da se ujedine i, zajedničkim snagama i vaninstitucionalnim djelovanjem, smijene vlast.

Zvanično pismo sa tim ciljem DF je uputio opozicionim partijama 17. decembra, nudeći im, bez uslovljavanja, da na nivou lidera održe sastanak i razmotre mogućnosti daljeg jedinstvenog djelovanja.

Optimizam o jedinstvu trajao je kratko do prvog odgovora Demokrata i Ure, kada su, dan kasnije, na pismo Andrije Mandića, Milana Kneževića i Nebojše Medojevića odgovorili ultimatumom.

izvor: Pobjeda

 

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve