“Pravednik među narodima” stoji na Facebook profilu Filipa Zavadlava (25), koji se sumnjiči za ubistvo Jurice Torlaka, Marina Bobana na Šperunu i Marina Paića zvanog Pajser, koje je ubio u Radmilovićevoj ulici.

Svu trojicu, koji su prema navodima hrvatskih medija pripadnici narkomiljea, pokosio je rafalima iz “kalašnjikova” u subotu u 15.35 sati, nakon čega je s puškom u ruci krenuo prema Kamenitoj ulici, gdje je namjeravao ubiti još dvojicu, ali ih nije pronašao.

Po hapšenju, tokom kriminalističkog ispitivanja odveden je u Klinički bolnički centar Split na pregled, između ostalih i psihijatrijski, a prema navodima hrtavskih medija  “bio je potpuno miran i hladan”.

Kako piše 24 sata.hr, policiji još nije rekao ništa.

I dok je uhapšeni, koji je u krvavi pohod krenuo kako bi zaštito brata od dilera koji su mu prijetili zbog dugova za drogu, čekao ispitivanje na Županijskom državnom odvjetništvu, na njegovom profilu pojavile su se brojne poruke podrške zbog počinjenog krivičnog djela. Mahom nezadovoljni radom sistema, Filipu uglavnom čestitaju što je maknuo, kako su naveli, ološ s ulice, nazivajući ga herojem.

Podsjetimo, Filip je na Šperunu ubio dvojicu. Marin Boban odmah je preminuo, dok je Jurica Torlak umro od posljedica ranjavanja u splitskoj bolnici. Na drugoj lokaciji, u Radmilovićevoj, takođe na motociklu, ali marke Suzuki, ubijen je Marino Paić.

Prije nego što je ubica uhapšen u kafiću “Borsalino”, policija je uhapsila i B. M., brata J. M., koji je, takođe, bio na listi za odstrijel. B. M. je, kako su izvijestili iz policije, uhapšen zato što ima saznanja o slučaju, ali se nezvanično saznaje da su ga sklonili kako ne bi i on stradao.

I poznati hrvatski voditelj Zoran Šprajc oglasio se na Facebooku povodom nemilih događaja u Splitu.

“Budući da se pravosuđe nikako nije uspjelo na pravi način obračunati s usmrćenim trojcem, mladić je odlučio to učiniti sam”, napisao je Šprajc.

 

 

Komentari

avatar