za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Jednim od interesantnijih diplomatskih istupa u proteklih par nedjelja, a povodom pandemije korona virusa, može se smatrati stav srpskog ministra inostranih poslova Ivice Dačića koji je ustvrdio: “Mnogi su nam zamerali zbog oštrih mera, a sada svi rade isto što i Srbija”.

O tome šta je to što svi rade kao Srbija, a i ko su to svi, vjerovatno nikada nećemo saznati.

A onda je stigao jedan od nesumnjivih hitova na društvenim mrežama za proteklu nedjelju. Opet Dačić. Jeste, onaj što uvijek ima nešto da spočita Crnoj Gori. I tekst govora sa sjednice OEBS-a. Navodno, fotografija je djelo nekog od ministara.

Bez navodnog, samo iskreno razveseljavanje društva.

Tek, prema toj objavi, neko se svojski potrudio da srpskom ministru napiše tekst koji bi on izgovorio kao da govori engleski, s tim što je ispisan na srpskom, onako kako bi valjalo da se čita. I tako počinje zabava.

“Samo ovako čitaj, ne treba ti naslov. Prvo malo uvežbaj. I PAZI OVO VELIKIM SLOVIMA JE UPUĆENO TEBI! TO NE ČITAŠ!”, glasila je prva napomena. U nastavku, to sa velikim slovima se ispostavilo kao čista dramaturgija. Uz sugestije kada treba da se napravi pauza.

Plus, upozorenje “Pazi sad je zajebano”.

Tako smo i saznali da postoji “on di van hend”, baš kao i “on di adr hend”.

A i za kraj “tenkju”. Pa na dnu strane velikim slovima “ovo je kraj, samo ugasi mikrofon, bravo”.

E pa, bravo.

Diplomatski, zar ne?

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments