za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Ništa od puta za Ameriku. Rajo i Medo ne idu za Vašington na tamošnji Bezbjednosno – informativni forum. Vijest iz Amerike glasi, izbrisani sa spiska zvanica.

Mada, ako ćemo pošteno, Rajo i Medo su već samim zahtjevom iznesenim u Skupštini Crne Gore o tome da im trebaju pasoši kako bi ostvarivali međunarodne političke odnose, završili to što su htjeli. Šta ima da putuju? Šta ima da se lome po ekonomskoj klasi i onim uskim redovima sjedišta ili aerodromima po sedam, osam, devet sati?

Dovoljno je samo da malo progovore u Skupštini. Svi prenesu taj angažman, njima super, završena priča. Odrađen posao. Pasoši uopšte nisu prioritet. A i engleski im nije nešto, taman za blam manje.

A i taj Vašington, miran je i dosadan grad. Zato, koji će tamo? Uostalom, tamo ponajviše ima porodica Albanaca iz Crne Gore. Rajo i Medo zasigurno nemaju šta da traže u tom društvu.

A onda, malo predstave za kraj.

Srpski mediji u Crnoj Gori nisu propustili priliku. Jedan od njih je izbacio naslov “Nakon pritiska iz Crne Gore: Povučen poziv Mandiću i Medojeviću za forum u Vašingtonu”.

Ispade Crna Gora “najstrašnija sila na svijet”. Može i Americi da odredi što će da čini.

Istina je malo drugačija.

Neko iz organizacije Bezbjednosno – informativnog foruma se raspitao…ko su ova dvojica?

Tačan odgovor je glasio – “nikoji”.

Poslije se tek pristupilo prevodilačkoj formi. Nakon kratkog vijećanja i jezičkih nedoumica, nije mnogo toga preostalo.  Ispalo je kratko i jednostavno.

“Nobody”.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta.   
0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments