Nešto kao fleš: Predstava na pjeni od mora…

U cijelu priču se uvaljuje stranka Demokrate Crne Gore koja, bar prema navodima jednog od njihovih članova i promotera u vrijeme kampanje, svoj uspjeh duguje obećanjima o mogućnostima nadogradnje.

piše: Željko Vukmirović

Ništa od Grada Teatra. Mada, o elementima komičnosti, uz nešto ironije, već bi mogli da pričamo.

Festivalska odličja na političkoj sceni Budve poprimila su formulaciju provincijske dnevne trake, sa ugodnim eksterijerom na pjeni od mora.

Nije neki film, ali kao predstava, može da prođe.

Biće da je važno da se samo ne ostane bez to malo posla. Plus privilegije, mogućnosti, osvojene legitimnosti…Doduše, malo je kredibilitet sporan, ali ko će još o tome da brine.

Kola, a bogami i točkovi, budvanskog političkog teatra su se ponajprije slomila još onda, oko žmurenja na eksploataciju plaže Ploče, inače zdanja, a i izdanja, za koje se vezuje i ime bivšeg pomoćnika ministra turizma, bivšeg direktora Morskog dobra, bivšeg lidera Crnogorske demokratske unije, bivšeg lidera Crnogorske….Dobro, shvatili ste. Please welcome, Purko Ivančević.

Uz njegovo ime, a sada već neizostavno, putuje i ime Bata Carevića. Pa šta ako je jedan od aktera ove priče svoj politički angažman realizovao uz crnogorski identitet, a ovaj drugi uz srpski? Ruka ruku mije.

Tako stoje stvari u Budvi. A o onoj perspektivnoj žičari možemo da pričamo malo kasnije…

U cijelu priču se uvaljuje stranka Demokrate Crne Gore koja, bar prema navodima jednog od njihovih članova i promotera u vrijeme kampanje, svoj uspjeh duguje obećanjima o mogućnostima nadogradnje. Iako, nešto kasnije, ta će prevara stati tek u nekoliko riječi članice koalicionog partnera iz budvanske URA, Božene Jelušić.

“Jesam obećala, ali su se okolnosti promjenile.”

Jeste, baš one Jelušić koja je bila jedan od potpisnika prostornog plana Budve koji se sada, nakon toliko godina, definitivno promoviše kao apsolutni haos.

Nego, Demokrate, kao sada već provaljena politička stranka koja svoju egzistenciju obezbjeđuje saopštenjima, ali ne i direktnim duelima i konkretnim činjenjem u crnogorskoj Skupštini ili propratnim odborima, u očiglednom je gubitku povjerenja glasača. A i pozicija. Takođe, razilaženje sa koalicionim partnerom se poodavno ne može sakriti. Tek, od svih najavljenih pobjeda, Demokratama izgleda ostaju samo podjele koje ih još drže prisutnim u dnevnoj traci zbivanja. Malo svađe tu, malo tamo. Da ima da se preživi…

Baš kao što je već rečeno.

Nije neki film, ali kao predstava može da prođe.

Na pjeni od mora…

 

 

Komentari

avatar