Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

NA PUTNIM NALOZIMA falsifikovan potpis Stankovića

Potpis sada pokojnog sekretara Siniše Stankovića falsifikovan je na putnim nalozima na osnovu kojih je podizan novac sa skupštinske blagajne – utvrđeno je istragom.

I dalje se ispituje ko je od službenika Skupštine zloupotrijebio službeni položaj tokom 2015. godine, kada je nastala znatna šteta za državni budžet.

Predmet je formiralo Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici. Kako je ranije Pobjedi saopšteno, prikupljaju se obavještenja koja mogu pružiti nužna saznanja o krivičnom djelu i učiniocu.

Provjere o pronevjerama na ime falsifikovanih putnih naloga pokrenute su nakon što je izabrano novo rukovodstvo parlamenta sa Ivanom Brajovićem na čelu, a po prijavi sekretara Skupštine, pokojnog Siniše Stankovića.

Kolegijum predsjednika Skupštine Crne Gore podsjetio je da je u decembru 2016. godine formirana interna komisija.

– Detaljnijim uvidom i kontrolom finansijske dokumentacije, konstatovana je moguća zloupotreba skupštinskih sredstava i Skupština Crne Gore je početkom januara 2017. godine podnijela krivičnu prijavu – navodi se u ranijem saopštenju skupštinskom kolegijumu.

Inspektori za suzbijanje privrednog kriminaliteta zaplijenili su dokumentaciju iz Skupštine i predali je Tužilaštvu, koje je odmah krenulo u provjere.Istraga ukazuje da su falsifikovani potpisi na putnim nalozima pomoću kojih je podizan novac sa blagajne.

Članovi skupštinskog Odbora za ekonomiju su prošle godine dva puta vratili finansijski izvještaj za 2015. godinu, jer su im bile nejasne stavke „ostale naknade“. U periodu kada su nastali falsifikovani nalozi, na čelu parlamenta bio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić.

Izvor: Pobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve