Subota, 30 Septembra, 2023
Rubrika:

Mihailo traži od Stankovića da podigne optužnicu protiv čelnika SPC

Pokušaj dijela opozicije da tokom izbora 2016. godine, nasiljem slomi državu i spriječi njeno pristupanje NATO-u i Evropskoj Uniji propao je, a vinovnici su predmet istrage državnog tužilaštva. ali ne i organizatori i finansijeri iz cetinjske filijale Beogradske patrijaršije koji se koriste velikosrpskim političkim partijama, kao instrumentima za dovođenje zemlje u kolonijalni položaj, saopštio je mitropolit CPC Mihailo.

– Crna Gora za koju se beogradski popovi zalažu ima jasne obrise beogradske kolonije. Oni kriminalnim i obavještajnim metodama, raspiruju panslovensku i velikosrpsku ideologiju, koja kod prostoga svijeta podstiče romantičarska panslavistička i panpravoslavna osjećanja. Namjera im je da cijelu državu instrumentalizuju u interesu centara moći s ušća Save u Dunav, navodi se u saopštenju koje potpisuje mitropolit Mihailo.

To rade, kako dodaje isti oni koji su devedesetih godina svoj identititet gradili izjavama uperenim protiv mira i ljubavi, u cilju podsticanja etničke i vjerske mržnje koja je uzrokovala ratove u Bosni i Hrvatskoj, a isto to danas rade u Crnoj Gori.

– S oltara i katedri dovode u pitanje osnovne vrijednosti evropske civilizacije i podstiču osnivanje paravojnih formacija koje nasrću na našu nezavisnost. Oni u Srbiji i Republici Srpskoj vide odlučuje činioce za reviziju državnih granica i obnovu velike Srbije na račun Crne Gore, i prizivaju njihovu umiješanje u naše unutrašnje poslove. Te grupe svještenika, porijeklom iz Crne Gore,podrivaju državu u korist,v ne samo velikosrpskih centara moći,nego i drugih kojima je cilj propast ove zemlje. Tako šalju jasne i prijeteće poruke ustavnom poretku, na koje tužilaštvo ostaje nijemo. Zato pozivam državnog tužioca da digne optužnicu protiv čelnika cetinjske filijale beogradske patrijaršije, i kao prvooptužene, izvede ih na sud kao inspiratore, inicijatore i organizatore pokušaja izazivanja oružanih sukoba, i nasilnog preuzimanja vlasti u korist stranih sila, zaključuje mitropolit Mihailo.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve