Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Medojević: Potez Rakčevića ne doprinosi jedinstvu opozicije

Odbijanje lidera Građanskog pokreta URA Žarka Rakčevića da podrži platformu Demokratskog fronta (DF), nije dobra poruka za jedinstvo opozicije, ocijenio je funkcioner DF-a Nebojša Medojević.

On je u razgovoru za Pobjedu kazao da bi zbog višeg interesa opozicija trebalo da prevaziđe netrpeljivosti i razlike.

– Očigledno je da Rakčević ima neke druge planove. Šta je rezultat toga, to ne znamo, ali svakako nije optimalan model opozicione saradnje. Treba zaboraviti sve naše lične frustracije i sukobe, jer smo u situaciji da se borimo za slobodu. Programi stranaka ne bi trebalo da imaju bilo kakvu ulogu, kazao je Medojević.

On je podsjetio da su iz građanske opozicije odbili gotovo sve njihove prijedloge.

– Odbili su proteste, Vladu u sjenci, Parlament u sjenci… Rakčević ima sužen pogled i dosta usko posmatra politiku i ne shvata domete djelovanja DF-a. Naša politika je mnogo šira i mnogo veća, naveo je Medojević.

Komentarišući stav lidera GP URA da je za saradnju samo sa partijama koje su za sekularnu i građansku državu i članstvo u Evropskoj uniji, Medojević je kazao da je Crna Gora u pretpolitičkom dobu i da takvi stavovi ne stoje.

– To da li je neko za NATO ili protiv NATO-a, da li neko ima različite stavove o nekim gorućim regionalnim pitanjima i o sankcijama Rusiji, to su programske razlike, koje u ovom momentu nijesu toliko bitne. Ovo je borba za fundamentalna ljudska prava i slobode i sve drugo nije važno, dodao je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve