Srijeda, 27 Septembra, 2023
Rubrika:

Marković sa Vučićem i Nikolićem

Predsjednik crnogorske Vlade Duško Marković danas i sjutra je u zvaničnoj posjeti Srbiji.

Nakon svečanog dočeka u Palati Srbije Marković će se sresti sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem, a u 13 sati i 20 minuta održaće zajedničku konferenciju za novinare.

Predviđena je posjeta Geozavodu – Beograd na vodi, nakon čega će se Marković sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednicom Skupštine Majom Gojković.

Prvi dan posjete, Marković će završiti razgovorom sa ambasadorima koji na nerezidentnoj osnovi pokrivaju Crnu Goru, koji će se održati u Crnogorskoj kući.

Sjutra će Marković otputovati u Vojvodinu gdje su predviđeni susreti sa crnogorskom dijasporom i predsjednikom Vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Premijer će u Lovćencu uručiti knjige Biblioteci Crnogorskog kulturnog centra.

– Posjeta Srbiji biće prilika za razgovore o aktuelnim pitanjima u bilateralnim odnosima, analizu do sada postignutih rezultata u brojnim oblastima i unapređenje buduće saradnje dvije Vlade, saopšteno je iz Markovićevog kabineta.

– Odlične političke veze sa Srbijom i Vladom premijera Vučića moramo valorizovati i kroz realizaciju zajedničkih ekonomskih projekata, ne samo infrastrukturnih – kazao je uoči posjete Marković za novi broj magazina CorD.

Srpski novinar i bivši poslanik LDP-a Zoran Ostojić kazao je ranije za naš portal da je dobar znak to što je crnogorski premijer za prvu posjetu regionu odabrao baš Beograd.

Izvor: AntenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve