Dok većina svjetske populacije ulaže ogromne napore da društveni život dovede u normalu i oprezno popušta mjere karantina, dio stanovnika Crne Gore iz suludog političko-klerikalnog hira svim silama se trudi da uruši sve ono što su zajedničkim snagama postigli društvo, građani i državne institucije u borbi sa pandemijom korone.

Goran Danilović – bivši funkcioner DF-a u pokušaju revitalizacije sahranjene političke karijere

Nakon probnih litijaških diverzija u Beranama kada su u “spontanim” šetnjama pristalice SPC uzvikivale “Ne damo svetinje”, sinoć je sličan skup održan i u centru Podgorice. Kao što je najavio, poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, organizovao je protestne “šetnje u tišini”.

Više je nego očigledno da je u ovom slučaju bivši visoki funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović odlučio da preko litijaškog šenlučenja pokuša da udahne makar još malo života u svoju propalu političku karijeru.

Danilović ovdje i nije toliko bitan, jer je on samo paradigma ponašanja opozicije koja je ostala bez argumenata i političkih aduta nakon što je vlast preuzela sve zasluge za odlično obavljen posao državnih institucija i stručnjaka u borbi sa pandemijom. U nedostatku bilo kakvih drugih opcija za političko djelovanje, jedina varijatna koja je ostala Daniloviću i ostatku opozicije je vraćanje na korito litija i igranje na kartu demagogije i priče o navodnoj “zloupotebi mjera NKT-a od strane vlasti”.

Kao po nekom davno ustanovljenom zlokobnom usudu, kleronacionalni segmenti crnogorskog društva ostaju opsjednuti pravoslavnim litijaškim nagonom, umjesto da misle kako što prije normalizovati život, vratiti se na radno mjesto, pa čak i kako doprinijeti da se što prije otvore kafići, resotorani, bioskopi, pozorišta i nastavi sa iole normalnim društvenim aktivnostima.

Ali, po svemu sudeći, popriličnom broju građana osnovna životna aktivnost mimo obaveza vezanih za radno mjesto, je klerikalno šenlučenje i uživanje u bukanju fanatičnih popova i političara koji nastoje da putem litija revitalizuju sahranjene političke karijere. Većini građana ostaje da se nada da će država pravovremeno reagovati i spriječiti stvaranje okolnosti za eventualni novi talas korone.

B. Knežević

guest
5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Gačanin
Gačanin
11.05.2020-11:58 11:58

Imam utisak da je ovaj portal,glasilo ANB iliti Crnogorske UDBE!!

gagi
gagi
11.05.2020-16:28 16:28
Reply to  Gačanin

Gacanin ti bi “volio”da je ovaj portal SPC u CG,e malo morgen,a i “zelja”ce te biti,nego jesi li to dobio ove “patike molebanke”sto je Risto uvezao iz inozemstva.

David
David
11.05.2020-13:27 13:27

Sram vas bilo litije nazivate senlucenje. A na Koniku za bajram pravilo se veselje

Đoko Orlandić
Đoko Orlandić
11.05.2020-14:11 14:11
Reply to  David

Nazivati litije šenlučenjem je “tepanje”. To je srednjevjekovni mrak. Čak su i Talibani i ISIL za litije, molebane, Sotonu i kraljevačkog svimnjarskog trgovca “evropske liberalne vrijednosti”. Gore pomenuti vjerski pravoslavni fanatici se mogu upoređivati samo sa Inkvizicijom i Vješticama iz Ipstvika.

Nikola
Nikola
12.05.2020-02:55 02:55

Srbijanska posla….gori su od ga….