Srijeda, 27 Januara, 2021
Rubrika:

Lavirint za nove ministre ili kako do kabineta

Gdje će otići na posao nova ministarka 4 u 1 Vesna Bratić - na Cetinje, u kancelariju ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, u zgradu iza KIC-a, gdje je radio ministar Damir Šehović, u tzv. “crnu zgradu” pored hotela “Podgorica”, gdje je bio ministar sporta Nikola Janović, ili, pak, u zgradu Vektre na Rimskom trgu, gdje je bila ministarka nauke Sanja Damjanović. Možda bi njoj najviše odgovaralo da zauzme mjesto Damjanovićke, jer bi tako bila najbliže Hramu Hristovog vaskrsenja, odakle crpi sav entuzijazam i energiju.

Očekuje se da 42. vlada Zdravka Krivokapića bude izglasana danas, a u ponedjeljak već da novi ministri budu na svojim radnim mjestima, ali je potpuno neizvjesno kako će doći do primopredaje dužnosti i gdje su novim ministrima radna mjesta.

S obzirom na to da je mandatar napravio pravu pometnju sa brojem resora, te spajanjem ministarstava režirao interesantnu zagonetku za nove stanare kabineta, pitanje je kako će to sve da izgleda u ponedjeljak, piše portal Standard.

Na primjer, gdje će otići na posao nova ministarka 4 u 1 Vesna Bratić – na Cetinje, u kancelariju ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, u zgradu iza KIC-a, gdje je radio ministar Damir Šehović, u tzv. “crnu zgradu” pored hotela “Podgorica”, gdje je bio ministar sporta Nikola Janović, ili, pak, u zgradu Vektre na Rimskom trgu, gdje je bila ministarka nauke Sanja Damjanović. Možda bi njoj najviše odgovaralo da zauzme mjesto Damjanovićke, jer bi tako bila najbliže Hramu Hristovog vaskrsenja, odakle crpi sav entuzijazam i energiju.

Ona će biti u najvećem problemu, ali ništa manje orijentacione vještine neće trebati ni Milojku Spajiću, koji će objediniti titule ministra socijalnog staranja i finansija. Da li će poći do Rimskog trga, gdje je bio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, ili će se zaputiti u Ulicu Stanka Dragojevića broj 2, do kancelarije ministra finansija Darka Radunovića.

Novi ministar Mladen Bojanić ima novi resor i nema predviđeno radno mjesto. On će čekati instrukcije od mandatara, a vjerujemo da ga Krivokapić neće pustiti daleko, već da će ga smjestiti blizu sebe u Karađorđevoj ulici.

Gdje li će vrsna ekspertkinja i ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić? Da li će i ona kao i Vesna Bratić poći na Cetinje do Bogdanovića, čije je ministarstvo pokrivalo i resor medija, ili će preuzeti kancelariju ministarke javne uprave Suzane Pribilović u Vektri na Rimskom trgu.

Novi ministar ekologije, urbanizma i prostornog planiranja Ratko Mitrović će se zaputiti do bivšeg ministarstva turizma, koje se nalazilo u Ulici IV proleterske, odnosno u ulicu gdje je i dom zdravlja u centru grada. Njemu neće imati ko da preda dužnost, jer ministra odavno nema, od kada je Pavle Radulović podnio ostavku.

Budući ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović smjestiće se u kancelariju bivšeg ministra, a sada predsjednika opštine Nikšić Milutina Simovića, čija kancelarija je bila na Rimskom trgu, u zgradi Vektre. Ni njega neće imati ko da sačeka, osim službenici bivšeg ministarstva.

Novi ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović će imati lak zadatak. Treba samo taksisti da kaže da ga vozi u Stanka Dragojevića broj 2 i da očekuje da ga kolega Srđan Darmanović uputi u započete poslove i projekte.

Budući ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović zauzeće kancelarije na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog broj 22 ili kako Podgoričani kažu “preko puta Maše”. Nije poznato da li će ga sačekati dosadašnji ministar Mevludin Nuhodžić.

Malo veću orijentacionu snalažljivost će morati da pokaže i novi ministar pravde i manjinskih prava Vladimir Leposavić, jer će morati da odluči da li će u kancelariju dosadašnjeg ministra pravde Zorana Pažina u Ulici Vuka Karadžića broj 3 ili na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog broj 130, gdje je bio Mehmed Zenka.

Jakov Milatović već zna gdje će i u koju kancelariju. Zauzeće mjesto Dragice Sekulić u zgradi Vektre na Rimskom trgu broj 46.

Nova ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović biće u komšiluku Milatovića i sješće na mjesto Kenana Hrapovića. Istina, ti kabineti i kancelarije se renoviraju trenutno, pa je posao ministra Hrapović obavljao iz hotela Premijer.

Profesorica sa UDG-a Olivera Injac svoj mandat ministra odbrane počeće iz kancelarije njenog prethodnika Predraga Boškovića, koja se nalazi u Ulici Jovana Tomaševića broj 29.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović će zauzeti prostorije u Karađorđevoj ulici. Može da bira između kancelarija bivših potpredsjednika Simovića i Pažina.

 

 

Najnovije

U srijedu sunčano i vjetrovito

U srijedu u južnim i centralnim predjelima pretežno sunčano. Na sjeveru, umjereno do potpuno oblačno, povremeno uz provijavanje slabog snijega, a u večernjim satima razvedravanje. Vjetar mjestimično...

Transfer: Papu Gomez se dogovorio sa Seviljom

Papu Gomez je konačno pronašao novi klub. Fudbaler Atalante koji je već dugo vremena u nesaglasju sa čelnicima kluba iz Bergama i želi da ide. Skaj...

Igra ”Resident Evil Village” stiže u maju

Osmi nastavak igre "Resident Evil" dobio je zvanični datum dolaska na tržište. Developer Capcom je zvanično saopštio da igra "Resident Evil Village" stiže na konzole...

HBO priprema seriju o Hari Poteru

Streaming servis HBO Max želi da napravi seriju o Hariju Poteru, ali stvari su još uvijek u početnoj fazi. Kako prenosi Hollywood Reporter, HBO još...

Studenti Medicinskog fakulteta uz ispitne obaveze posvećeni humanitarnim akcijama

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, pored ispitnih obaveza, dodatno su angažovani u Institutu za javno zdravlje, u sprečavanju širenja zarazne bolesti SARS-Co19, saopšteno...

Najčitanije

Povezano

Načelnik CB Pljevlja: Nijesu mi jasni razlozi pokretanja peticije za moju smjenu, sve što smo radili bilo je zakonito

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Dragan Slavulj odbacio je kao neargumentovane optužbe koje je na njegov račun iznijela grupa građana u peticiji kojom od premijera Zdravka...

Krivokapić: Nije istina da je Vlada iz sastava isključila predstavnike manjina

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić otvorivši sastanak sa predstavnicima šest nacionalnih savjeta je istakao da je ovo Vlada čiji će temelj djelovanja biti podizanje stepena poštovanja ljudskih...

Krivokapić – Santander: Smanjenje siromaštva i obrazovanje djece osnova bolje budućnosti

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovorao je danas sa šefom Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Huanom Santanderom. "Premijer Krivokapić zahvalio je Santanderu na pomoći...

Menadžment UP pisao Krivokapiću i Sekuloviću: Bez ikakvog razloga stigmatizuju se policijski rukovodioci

Menadžment Uprave policije obratio se predsjedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću. Obavijestili su ih da je u proteklih 30...

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
@@@@
04.12.2020-07:38 07:38

I NA KRAJU PUENJEI U ZATVORENOJ PROSTORIJI JE ZABRANJENO.NI TO NE MOZE ISPOSTOVATI.

Neki
04.12.2020-10:38 10:38
Reply to  @@@@

..mora da pusenje ubija koronu..sto ces voli braticka da pusi!