Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Lajčak: Crna Gore regionalni lider u evropskim integracijama

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović razgovarao je sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom.

Ministar Lajčak je izrazio zadovoljstvo što je Crna Gora zadržala poziciju regionalnog lidera u evropskim integracijama i što je, u periodu slovačkog predsjedavanja Unijom, nastavljen napredak Crne Gore u pregovaračkom procesu kada su otvorena dva pregovaračka poglavlja.

Takođe, osvrnuo se i na predstojeće punopravno članstvo Crne Gore u NATO, nakon završetka ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore u nacionalnim parlamentima zemalja članica, koje će kako je ocijenio dati značajan doprinos regionalnoj stabilnosti.

Ministar Darmanović je čestitao slovačkom kolegi na uspješnom predsjedavanju Savjetom EU i ponovio zahvalnost na snažnoj, dugogodišnjoj i kontinuiranoj podršci evropskim i evroatlantskim aspiracijama Crne Gore.

Sagovornici su se složili da međusobne odnose Slovačke i Crne Gore karakteriše konstruktivno partnerstvo bez otvorenih pitanja, da je u toku 2016. ostvaren frekventan politički dijalog na ministarskom nivou, kao i da postoji potencijal za unapređenje saradnje u oblastima kao što su ekonomija, turizam, energetika, informacione tehnologije, vodoprivreda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve