Kotor: Potpredsjednik Demokrata napao ženu pod maskom

Vinovnik incidenta je Robert Bernard, funkcioner Demokratske Crne Gore, potpredsjednik kotorskog odbora ove partije i kandidat za odbornika na prethodnim lokalnim izborima u Kotoru

Tokom zimskih karnevalskih svečanosti u Kotoru, koje će ostati upamćene po nesuglasicama između Demokrata i SDP-a zbog maske karnevala u liku Ranka Krivokapića, desio se incident čiji će epilog biti na sudu 22. aprila ove godine, pišu Dnevne novine.

Vinovnik incidenta je Robert Bernard, funkcioner Demokratske Crne Gore, potpredsjednik kotorskog odbora ove partije i kandidat za odbornika na prethodnim lokalnim izborima u Kotoru.

Bernard je, prema saznanjima Dnevnih novina, fizički nasrnuo na sugrađanku Lj.P. koja je učestvovala u karnevalskoj povorci i bila pod pod maskom.

Nakon incidenta uslijedila je prijava Sudu za prekršaje o kojoj će se odlučivati na ročištu zakazanom 22. aprila ove godine.

Nezvaničnih verzija ovog incidenta ima nekoliko da je Bernard šakom udario ženu pod maskom, da je odgurnuo, da je lupio po glavi nakon čega se zateturala i pala…

Da nije riječ o kuloarskim pričama i spekulacijama potvrđuju odgovori na pitanja Dnevnih novina iz Suda za prekršaje Budva Odjeljenje u Kotoru.

“Povodom Vašeg pitanja, dostavljenog ovom sudu na e-mail predsjednice suda, a nakon provjere evidencija ovog suda obavještavam Vas o sljedećem: Sud za prekršaje u Budvi Odjeljenje u Kotoru, dana 11.marta zaprimio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Uprave policije OB od 7.marta podnijet protiv Bernard Roberta iz Kotora zbog prekršaja iz čl.10.st.2. Zakona o javnom redu i miru. Predmet je zadužen od strane sudije Ivane Vukasović, i isti je zakazan za dan 22.april 2019. godine sa početkom u 12,00 časova”, navodi se u odgovorima koje potpisuje Marko Đukanović, zamjenik predsjednika Suda za prekršaje u Budvi u okviru kojeg je i Odjeljenje za prekršaje u Kotoru.

Ako pogledamo član 10 Zakona o j avnom redu i miru, na koji se pozivaju u prijavi dostavljenoj Sudu, jasno je da je u pitanju bio incident za koji kazna može da bude i zatvorska.

“Ko na javnom mjestu podstrekava ili izaziva drugog na tuču, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 150 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 30 dana. Ko na javnom mjestu fizički napadne drugog ili se fizički obračunava, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 350 eura do 1.000 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”, navodi se u članu 10 važećeg Zakona o javnom redu i miru.

S obzirom da se u prijavi pominje stav 2, člana 10, može se jedino zaključiti da je funkcioner Demokrata “fizički napao”, odnosno “fizički se obračunavao”.

Komentari

avatar