za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Teško ko može da spori koordinaciju i sinhronizaciju prosrpske opozicije u Crnoj Gori i Srpske pravoslavne crkve. Demokratski front, bar kako je to najavio jedan od njegovih lidera Andrija Mandić, organizovaće proteste do kraja novembra. Tačan datum se još ne zna. Valjda dok se sve to lijepo ne iskoordinira i sinhronizuje.

Srpska pravoslavna crkva, kao jedna od religijskih zajednica na tlu Crne Gore, jedina ima nešto protiv Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti. I trebala bi o tome da vodi dijalog sa premijerom Duškom Markovićem. Nego, za SPC je nevolja u tome što im je prvi čovjek Vlade rekao da oko ključnih zakonskih odredbi nema priče.

A kako nevolja nikad ne ide sama, valja podsjetiti da je povodom tog istog Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao kratko: “Crna Gora će braniti svoje interese.”

Ostalo znate. Ništa od suvišne priče. Jer koordinacija i sinhronizacija nisu naročite nepoznanice.

Pa, ticalo se to ili ne ruske fondacije “A.M. Gorčakov” koja se nakon nešto vremena “tihovanja” na teritoriji Balkana, baš sad, pojavila. Ili potpore iz crnogorskih medija naklonjenih sponzorstvima prosrpske opozicije, SPC ili tamo nekog iz Rusije. Svejedno. Slaba vajda.

Baš kao i provaljena koordinacija i sinhronizacija.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments