za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Cijela stvar je u sloganu Demokratskog fronta “Za budućnost Crne Gore”. O tome čija bi to budućnost bila, a i kakva, nije neka muka ustanoviti prema posljednjim događajima. Možda se nekom učini da je sve već dosadno i predvidljivo, ali očigledno da se uvijek nađe neko kod koga upali svaki put.

Prvo Amfilohije, nešto kletve, pa opuštene auto litije. I trobojke, dakako. Onda izabrani nosilac liste DF-a. I njegova poruka obećavajućeg karaktera. Naravno, upućena crnogorskom predsjedniku i objavljena u srpskim medijima – “ko se mača lati, od njega i strada”.

Pa onda malo Gornje Zaostro, kad već ne može Kosovo ili Knin. Ili to bjehu Karlovac, Karlobag…Dalje na slovo “K” upišite sami.

I tako sve do Berana. Što je sigurno, sigurno je. A i prostor za slobodno kretanje srpskog nacionalizma je ozbiljno sužen. A onda, bez iznenađenja, opet neka kafana, opet koljenice. Galama i junačenje su samo propratni efekti. Opet. Uz prigodno podsjećanje na one njihove koje su od jadnih sluga i ubica pretvorili u junake.

A valja podsjetiti i na govor jednog od lidera DF-a Andrije Mandića i njegovog čuvenog poziva “ratnim drugovima”. Nešto u vezi iskopavanja pušaka.

Još ako se podsjetimo i da je na preporuku srpskog predsjednika Aleksandra Vučića opet angažovan jedan Izraelac da pomogne DF-u u izbornoj kampanji, sreći nikad kraja.

Pa? O kakvoj to budućnosti pričate?

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala aktuelno.me i autora teksta

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve