Jelušić za Dnevne novine kaže da više nema ništa od one velike galame, najavljenih novih poteza, izlaska iz vlasti, ostavke kadrova Crnogorske, skupljanje potpisa 11 odbornika za smjenu Carevića, i da je na redu smirivanje situacije, mijenjanje teme i ponovno napadanje DPS-a.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je juče da je Crnogorska ovih dana spriječila lidera DF-a Andriju Mandića u pokušaju da destabilizuje i sruši vlast u Budvi i za godinu dana po drugi put sačuvala Budvu.

“Centrala DF-a je ovih dana pokušala da popravi ono što DPS-u nije pošlo za rukom prošle godine. Andrija Mandić se najprimitivnijim uvredama obrušio na funkcionere Crnogorske samo da bi isprovocirao konflikt u koaliciji i srušio vlast. Na sreću, čestiti ljudi iz budvanskog DF-a su reagovali na ovaj udar i pokazali da nijesu dio Mandićevog projekta rušenja opozicione opštine”, rekao je Pavićević.

U budvanskim kuloarima se govori da Crnogorska može da ima problem i sa članstvom jer svi ne misle kao predsjednik partije i lokalno rukovodstvo. Jelušić ističe da je stav Pavićevića nova politička konstrukcija Crnogorske, ali i ostalih partija iz budvanske vlasti.

“Sve rade da građani ne bi primijetili da za njihovo dobro ništa ne rade. Oni i dalje imaju političku konstrukciju kojom navodno plaše građ a n e povratkom DPS-a na vlast. Pošto ništa nijesu uradili od onoga što se obećali građanima, prema biračima se odnose kao prema djeci i govore ‘Evo je Baba Roga iza ćoška, DPS će se vratiti na vlast’. A suština je da stvaraju afere kako bi prikrili svoj nerad. Počelo je dizanjem tenzija oko spomen ploče na ulazu u Stari grad, nastavljeno bilbordima o Prvom svjetskom ratu, razrađeno pričom o Guči u Budvi, a moguće je da će finiširati Vladom Georgijevim. Građani su, jednostavno, umorni od nefunkcionisanja vlasti i njihovih prozaičnih i prizmenih tema kao što su bilbordi i Guča “, kaže Jelušić.

Predsjednik budvanskog DPS-a ističe da su građani za protekle tri godine shvatili da DPS nije partija od koje bilo ko treba da se plaši, a vladajuća garnitura ipak mijenja teze.

“Oni jednostavno ne mogu da kažu ono šta je istina a to je da ne rade svoj posao. Oni ne održavaju sjednice Skupštine, ne donose odluke u interesu građana Budve, već se samo bave političkim manipulacijama. Oni se protekle tri godine nijesu bavili onim što im je zakon omogućavao već su se ponašali kao opozicija i vazda nekoga drugoga kritikuju a pri tom su oni vlast i mogu da rade u punom kapacitetu, a ne rade. Svaka im je priča sa pozicije opozicije, a imaju vlast, a samim tim i odgovornost od koje bježe. Stalno imaju poruke kao da su već tri godine u opoziciji u Budvi, a ne na vlasti”, ističe on.

Jelušić kaže da je vrijeme da budvanska vlast odgovori građanima gdje je njihova politička platforma i šta su realizovali od onog što su obećali građanima.

“Dosta je manipulacija i igre sa Baba Rogom. Oni više nemaju ni jedan argument za opstanak na vlasti, niti imaju neki projekat koji mogu realizovati svojim koalicionim kapacitetom i zato o tome ne pričaju. Zamislite do čega je došla Budva, da se priča o bilbordima i trubačima, a da niko ne pominje najlošije organizovane turističke sezone i teme od životnog značaja koje nijesu doveli do kraja”, zaključuje Jelušić.

Kriv je Mandić, a ne Carević

Crnogorska je još bez zvanične odluke o izlasku iz budvanske vlasti. U toj partiji kažu da će sve biti jasnije nakon sjednice Predsjedništva koja bi trebalo da bude održana najkasnije do 26. avgusta.

U međuvremenu, u lokalnom ogranku Crnogorske, kažu da problema sa budvanskim dijelom DF -a nemaju. Uvredljivi tonovi, navodi za Antenu M predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović, stižu iz centrale Fronta.

“Mi smo dogovor pravili sa Frontom na lokalnom nivou. Pravili smo dogovor sa predstavnicima DF-a u Budvi. Nijednom, na tim sastancima, nije bio niko iz Podgorice. Imamo situaciju da tekstovi koji su definitivno doprinijeli našoj takvoj odluci potiču iz centrale DF-a. Koji je razlog za takvo njihovo pisanje ne mogu da garantujem, mogu samo da kažem da sumnjam na neke stvari, ali ne želim ni sumnju da iznosim dok ne budemo apsolutno sigurni”, objašnjava Bulatović.

U prilog dobrih odnosa Crnogorske i DF na lokalnom nivou ide, kaže Vladimir Bulatović, i izvinjenje funkcionera Fronta Mila Božovića i Đorđija Vujovića, te njihova ograda od djelovanja lidera tog političkog saveza. Na pitanje da li je to dovoljno za očuvanje koalicije u Budvi navodi:

“U ovom momentu mislimo da jeste. Mi bismo voljeli kada bi predsjednik opštine Budva Marko Carević shvatio naše razloge, mi i dalje smatramo da je ono pismo bilo izuzetno uvredljivo, i ako je sada uklonjeno sa sajta DF-a. Mi bismo voljeli kada bi se Carević izjasnio u odnosu na to pismo”, navodi Bulatović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve