Ministar odbrane Aleksandar Vulin očigledno ima problem sa logikom, naročito kada je riječ o predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, ocijenio je politički analitičar Dušan Janjić.

U izjavi za tamošnje medije, Vulin je ponovo optužio Đukanovića da je, kako je kazao, izdao Kosovo te da između ostalog, kako se izrazio, pljačka srpske crkve. Naveo je i da mitropolit Amfilohije za sve što je uradio Đukanović proklinje srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Posljednju stvar koju možete uraditi i bilo gdje je povezati Amfilohija Radovića sa Đukanovićem, a pogotovo za Đukanovića ako smatrate da je oteo imovinu SPC-a. Nije prvi put da pojedini srpski zvaničnici personalizuju problem i prozivaju Đukanovića”, kaže Janjić.

Njegove izjave su, ističe za Novu M, svakako neargumentovane.

To je ‘dodaj što više mržnje’ ne bi li se udvorio onima koji su u Crnoj Gori, a bogami i u Srbiji ali i izvan Srbije. To su političari koji računaju na odjeke, pa makar i preko Sputnjika, na odjeke u nekim nižim strukturama federalne službe i vlasti u Moskvi. Tu nema pameti, ima kalkulacije”, kaže Janjić.

 

Komentari

avatar