Piše: Goran Popović

Tako to biva u produkciji političkog frankenštajna poput Demokratskog fronta. Prije četiri godine gurali su pokvareni auto po nekim crnogorskim vukojebinama, pa ga nijesu upalili, a sad su nabavili “fiću” u kojoj će Isus u brdsko-brzinskoj trci stići na vrh planine prije Mila. Ovo nije nikakva zlonamjerna novinarska konstrukcija, već logičan zaključak nakon izjave profesora Krivokapića, nosioca liste DF-a, da će oni “‘fićom’ stići na vrh planine prije bolida Formule 1 koji vozi DPS” i Nebojše Medojevića, drugog na toj listi, koji je pozvao građane da se opredijele: Ili Milo ili Isus Hrist?!

Kreatori političkog frankenštajna usput su izveli još jedan hirurški zahvat, pa su na tijelo pomenute neprirodne spodobe prišili treću glavu. Prva je imala lik Miodraga Lekića, druga Andrije Mandića, a najnovija je profesora Zdravka Krivokapića. Mandić je sada prišiven kao rep, na 81. mjestu. A Medojević, koji je u međuvremenu od crnogorskog independiste postao veoma kreativan crkveno-četnički portparol, ostao je na drugom mjestu. Samo su Milana Kneževića presadili iz gornjeg predjela grudnog koša niže, prema debelom crijevu.

No, profesor Krivokapić je ispustio iz vida da njegova “velika srpska koalicija”, koju dopunjava i prirepak SNP, raspolaže ipak respektabilnim voznim parkom, jer je vrlo sofisticiranim svemirskim brodom pod imenom “Sputnjik” direktno iz jednog od moskovskih kabineta Marko Milačić aterirao na treće mjesto liste i preuzeo ulogu respiratora u zaraženom organizmu DF-a.

Sa druge strane, Krivokapićevim inaugurisanjem na čelo liste DF, ova neprirodna politička kreatura dobila je još jednu neprirodnu dimenziju. Omogućila je, naime, da se, tehnički, i Srpska pravoslavna crkva direktno involvira u izborni proces, jer ga je ona dovela na to mjesto. Zato je sasvim “realna” postala opcija da Isus sjedne u “fiću”. Iako je neregistrovana u Crnoj Gori…

Ima i URA svoju listu. U kojoj se našao i Zukorlićev favorit u Crnoj Gori Hazbija Kalač. Iz dosadašnjih nastupa Dritana Abazovića i njegovih aktivista nazire se vrlo konzistentan politički program. Najbolje ga je prije dva dana objasnila gospođa Jasna Gajević, koja je rekla: “Ostavićemo rijeke da teku”?!

Ali i to je nešto u odnosu na ništa, koje kao svoju političku platformu nudi Aleksa Bečić. Osim blamaže sa bizarnim predizbornim sloganima, kojima želi da prikrije svoju prosrpsku prošlost i fingira građansku profilaciju svoje partije i koalicije, Bečić je uspio samo da opet potvrdi širok dijapazon vlastite prazne političke priče. Jednostavno rečeno, Demokrate su partija bez programa, a njen lider Bečić je čovjek kojem se ne zna “kojim jezikom govori, u koju crkvu ide, niti da li je muško ili žensko”, kako je to svojevremeno plastično objasnio poslanik Milan Knežević.

Ima još gluposti, ali ne može sve da stane u dva stupca…

PS: E, da: Milo više nije lopov! Sad je postao ustaša, a bogami i četnik. Istovremeno! Tako nešto mogu da smisle samo ovi likovi što trpaju Isusa u “fiću”. Neregistrovanu!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
gagi
08.08.2020-19:32 19:32

Ipak mogu da utvrdim tj,dijagnozu profesoru Krivokapicu “crkao mu je diktug na glavu”.Profesore sto prije kod “majstora”ma mi secini da ti najbolje do Dobrote.