Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Husović se izvinjava zbog izjava pojedinih članova BS

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović kaže da osjeća moralnu i političku obavezu da javnosti Crne Gore saopšti da glavni prioriteti Bošnjačke stranke od njenog osnivanja bili su i ostaju građanska, multinacionalna i multivjerska Crna Gore.

– Čvrsto stojimo na kursu koji našu zemlju vidi kao članicu EU i NATO saveza, te se takva politika naše stranke neće mijenjati. Podsjećam javnost da je Bošnjačka stranka i prije i nakon parlamentarnih izbora održanih oktobra prošle godine bila tema ili meta određenih političko-interesnih grupacija. Ta koordinirana aktivnost koja ne prestaje, a kojoj je glavni cilj da umanji uticaj i ugled, navodi se u saopštenju.

Kako dodaje, vjerovatno je da su određeni članovi Bošnjačke stranke svojim izjavama i djelovanjem povrijedili osjećanja građana ili doprinijeli podizanju tenzija, te se zbog toga, kao predsjednik Bošnjačke stranke, izvinjava građanima Crne Gore.

– Takođe, upućujem apel svim članovima Bošnjačke stranke da se suzdrže od takvih komentara koji mogu doprinijeti narušavanju građanskog karaktera Crne Gore i devalviranju mulinacionalnog i multivjerskog sklada. Iako je u poslednje vrijeme bilo dosta neopravdanih napada na Bošnjačku stranku i na njeno rukovodstvo, mi na te uvrede i ponižavanja nećemo odgovarati. Bošnjačka stranka nikada nije trgovala, kako se to želi predstaviti u javnosti. Da su nam namjere bile takve i da smo brinuli samo o funkcijama prihvatili bi ponudu opozicije, od koje nam je nuđeno mnogo više funkcija. Tada bi smo kao stanka dobili, ali bi izgubila Crna Gora, kaže Husović i odvlači da za njih u Bošnjačkoj stranci nema alternative kada je posrijedi građanska i evropska Crna Gora, članica NATO saveza.

– Na tom prioritetu ćemo i dalje predano raditi. Zaključiću osvrtom na aktuelnu temu vezano za proglašenje Dana kulture, koja je bez ikakvog razloga ispolitizovana. Ukoliko se pitanje izmjena i dopuna Zakona o državnim praznicima opet nađe na dnevnom redu i u skupštinskoj proceduri, tada ćemo saopštiti jasan stav, do tada se Bošnjačka stranka na ovu temu neće oglašavati, zaključuje Husović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve