za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

Prvo ne ide himna. Onda može, ali 22 sekunde. A i ustajanje nije obavezno. Ili bar protekne kao spektakl. Pa oni što ne ustaju postaju glavni likovi. Kao da je najvažnije samo da ta lakrdija potraje.

Činjenično, sadašnja budvanska vlast je i u vrijeme kada je DPS u tom gradu bio izvršna vlast živjela u Budvi. I učestvovali su u izradi DUP-a, pravili plaže, ponešto dozidali, snalazili se. Po njihovom preuzimanju vlasti more je i dalje bilo plavo, gradske zidine stare. Dotjerivala su se samo uhlebljenja, povlastice, profiti.

Crnogorsku himnu niko nije ni spominjao.

A onda se lakrdija razigrala. I napustila okrilje “sigurne budvanske kuće”. Iz DF-a, tačnije jednog njihovog dijela i srpske nacionalne stranke Nova, stiže upozorenje da bi promjena imena RTCG u Crnogorska radio televizija bilo neustavno i diskriminatorsko. Slično misle i neki pripadnici manjinskih nacionalnih stranaka Bošnjaka i Albanaca.

Kao, mi smo građanska država. Doduše, koju očigledno uređuju nacionalne stranke. Crnogorci se nigdje ne spominju. Valjda je taj identitet nepopularan, odakle znam. Da je osporavan, to je zasigurno. I samo on, nijedan drugi. Taman do zaključka. Ne pravi se lakrdija tek tako.

Naročito “građanska”.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve