Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

EUROSONG: Kalezić nastupa prve polufinalne večeri

Predstavnik Crne Gore, Slavko Kalezić, svoje mjesto u finalu Eurosonga u Kijevu tražiće kroz nastup u prvoj polufinalnoj večeri, odlučeno je danas žrijebom za polufinalna takmičenja, koja su na programu 9. i 11. maja.

Današnjom ceremonijom primopredaje ključeva Pjesme Evrovizije, koja je održana u Kijevu, simbolično počeo projekat Eurosong 2017.

Gradonačelnik ukrajinske prijestonice, Vitalij Kličko podsjetio je da je njegov grad nakon 12 godina ponovo domaćin najveće muzičke manifestacije na svijetu i predstavio zvanični slogan – Slavimo različitost.

U glavnom dijelu današnjeg programa obavljen je žrijeb za polufinalna takmičenja koja su na programu 9. i 11. maja, iz kojih će 20 najbolje plasiranih kompozicija pronaći svoje mjesto u velikom finalu. Prethodne dvije pobjednice Eurosonga koje su dovele manifestaciju u glavni grad Ukrajine uvele su auditorijum u dirigovani žrijeb u kome su zemlje učesnice, na osnovu geoografskog i političkog ključa, bile raspoređene u šest tzv. šešira.

Šest “velikih” zemalja, koje su direktno plasirane u finale, glasaće i u polufinalnim takmičenjima i to tako što će 9. maja glasati Italija, Velika Britanija i Španija, a dvije večeri kasnije Ukrajina, Francuska i Njemačka.

Predstavnik Crne Gore, Slavko Kalezić, svoje mjesto u finalu tražiće kroz nastup u prvoj polufinalnoj večeri, među 18 učesnika. Od regionalnih predstavnika iste noći nastupiće još i takmičari iz Albanije i Slovenije.

U drugom polufinalu svog predstavnika imaće Srbija, Hrvatska i Makedonija.

Po 10 najbolje plasiranih naći će se u velikom finalu.

Kompletan spisak takmičara u obje polufinalne večeri:

Prvo polufinale (09.05.2017.): Crna Gora, Finska, Gruzija, Portugal, Belgija, Švedska, Kipar, Slovenija, Jermenija, Moldavija, Češka, Letonija, Albanija, Island, Azerbejdžan, Grčka, Australija i Poljska.

Drugo polufinale (11.05.2017.): Makedonija, Malta, Holandija, Srbija, Danska, Rusija, Rumunija, Mađarska, Švajcarska, Estonija, Izrael, Bugarska, San Marino, Litvanija, Hrvatska, Norveška, Bjelorusija, Austrija i Irska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve