Direktor policije Vladimir Rebić izjavio da su tokom protesta i nereda ispred Skupštine Srbije  privedene 23 osobe.

Rebić je za RTS rekao da je sinoć na protestima bilo oko 200 policijskih službenika i da je taj broj varirao, jer u prvom trenutku policija nije očekivala takav razvoj događaja.

Kako je rekao, trenutno se 23 osobe nalaze na policijskom zadržavanju i biće privedeni nadležnom sudiji za prekršaje ili tužiocu.

Direktor policije je rekao da su organizatori upada u parlament Damjan Knežević i poslanik Srđan Nogo.

Upitan ko je organizator protesta, Rebić je rekao da će to tek biti utvrđeno.

Kazao je da je suzavac bačen tek oko 23 sata kada su demonstranti ponovo pokušali da uđu u parlament, te da je na kraju i konjica morala da se uključi jer demonstranti nisu odustajali od skupa.

“Nadam se da ćemo danas uz analizu svih kamera uspjeti da identifikujemo značajno veći broj huligana koji su bili nasilni na beogradskim ulicama i da ćemo ih procesuirati”, rekao je Rebić.

Rebić je rekao da su 43 policajca morala da zatraže pomoć zbog povreda, ali da sigurno ima još veći broj policajaca koji su lakše povređeni i nije im pružena pomoć. Povrijeđeno je 17 demonstranta.

Rebić je rekao da su demonstranti, koje je nazvao huliganima, kamenicama, kockama, flašama pokušali da ugroze život policajaca i uđu u parlament, što je neprimjereno, a da su policajci uspjeli da ih spriječe u toj namjeri.

Upitan da li je ovo bio pokušaj obaranja vlasti, Rebić je rekao da je to na tužilaštvu da utvrdi.

Rebić je rekao i da je tokom protesta uništeno dosta opreme policije, da je zapaljeno pet policijskih vozila, povrijeđena su tri konja, a uništena su i dvoja KD vrata na parlamentu.

On je, međutim, istakao da su svi građani bezbjedni i da ljudi u Srbiji nemaju razloga da se plaše.

“Ovo je šačica huligana, pokazali smo da možemo da ih spriječimo i neka računaju da ono što su sinoć naumili da urade im neće poći za rukom. Očekujem da će svi brzo i efikasno biti procesuirani”, rekao je Rebić.

Podsjetimo, policija je nešto prije dva sata ujutru rastjerala demonstrante, najprije ispred Skupštine Srbije, a potom i grupe koje su bile na Trgu Nikole Pašića u Pionirskom parku i u Bulevaru Kralja Aleksandra.

Vrata Doma narodne skupštine i dalje obezbjeđuje veliki broj pripadnika policije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U ulicama koje vode ka Skupštini policija je formirala kordone kako bi spriječila eventualni povratak demonstranata.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve