Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Eksperti EU od danas u Crnoj Gori

Ekspertska misija Evropske unije (EU) o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala boraviće od danas do petka u Crnoj Gori.

Eksperti iz Italije i Belgije održaće sastanke s predstavnicima ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, Uprave policije, tužilaštva i sudstva, uprava za imovinu i za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma i Agencije za sprječavanje korupcije.

– Sastanci će biti prilika za direktnu razmjenu informacija o dosadašnjim rezultatima i konkretnim aktivnostima u ovoj oblasti, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je posjeta eksperata prilika da crnogorske institucije na terenu pokažu Evropskoj komisiji (EK) i državama članicama napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala nakon sprovedenih zakonodavnih i institucionalnih reformi.

– Razmjena mišljenja i izvještaji eksperata poslužiće crnogorskim organima za postizanje što boljih rezultata u oblasti vladavine prava, kazali su iz Ministarstva.

Iz tog resora su podsjetili da su posjete ekspertskih misija dio novog pristupa u pregovorima s EU i predstavljaju redovni mehanizam kojim EK procjenjuje stanje u poglavljima 23 -Pravosuđe i temeljna prava i 24 – Pravda, sloboda i bezbjednost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve