Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

DPS poručuje SDP: Podiži sirotu za svoju sramotu

Iz DPS-a poručuju Socijaldemokratskoj partiji Ranka Krivokapića da „ni ovog puta nemaju što reći osim ponoviti pitanje – đe ste bili 18 godina, a i onih predhodnih sedam? Ili da ih podsjetimo na onu narodnu „pljuni gore, pa na sebe“.

SDP-u bi, poručuju iz DPS-a, mnogo korisnije bilo da se manje zalijeću glavom u zid, a više da se posvete izvlačenju iz nezavidne političke situacije u kojoj se ta partija našla zahvaljujući povrijeđenoj sujeti bivšeg predsjednika crnogorske Skupštine.

– Podsjećanja radi, SDP je zajedno sa DPS-om provela u vlasti 18 godina, dakle, najmanje dva državna uređenja kroz koja je Crna Gora morala proći na putu ka punoj nezavisnosti. Prije toga, Ranko Krivokapić je u Skupštini Savezne Republike Jugoslavije, kao predstavnik svoje partije, davao legitimitet svakoj odluci koja je u tim sazivima donijeta. Zato političko cijemjerje SDP-a propada na novo dno svaki put kada porede sebe sa nekadašnjim Liberalnim savezom, makar dok još uvijek ima onih koji se sjećaju kakav je u to vrijeme bio odnos LSCG prema „principijelnosti“ SDP-a, navodi se u saopštenju DPS-a.

A današnja tijesna saradnja i koalicija SDP-a sa Demokratskim frontom, saopštavaju iz DPS-a, „izvornim čuvarima svih ideja koje Krivokapić pominje u svom saopštenju, najbolje svjedoči o tome koliko je i jednima i drugima stalo do države Crne Gore, koju bi najradije predali u tuđe ruke, jer sami ne bi znali što da čine sa njom.“

– Nakon ovakvog dripačkog saopštenja SDP-a, najprikladniji komentar bi mogla biti ona čuvena narodna izreka: “Podiži sirotu za svoju sramotu”. Umjesto izanđalih onovremenih frazetina kojima bi Ranko da zataška svoje sramno držanje posljednjih godina, nek’ odgovori crnogorskoj javnosti: zašto je izdao Crnu Goru? Zašto se priklonio anticrnogorskoj opoziciji, zašto je u kolu s rušiteljima crnogorske države… Na sve njegove političke bezobraštine, stalno ćemo mu postavljati ovo pitanje. Iako je nama to poodavno jasno, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve