Dođi da ti čiko nešto da…

Srpsko priznanje Kosova se vraća na dnevni red. Bar tako piše u objavi vijesti “Vučić u iznenadnoj posjeti Njujorku, sastaće se sa američkim državnim sekretarom”. Priznaćete, sjajna formulacija koja bi morala da obavijesti region kako su Amerima dosadile prazne priče, već da pitanje Kosova mora da se rješava

piše: Željko Vukmirović

Slijedi mala pauza. Ima da odmorimo neko vrijeme od svih sabora Srpske pravoslavne crkve, sada već čuvenih “progona” Srba po Crnoj Gori i podsjećanja kako srpsko more zapljuskuje crnogorsku obalu.

Mada, ne možemo baš da se palimo da će nam radost življenja bez tih elemenata potrajati, ali se valja radovati svakom trenutku odmoru.

Jer, srpsko priznanje Kosova se vraća na dnevni red. Bar tako piše u objavi vijesti “Vučić u iznenadnoj posjeti Njujorku, sastaće se sa američkim državnim sekretarom”. Priznaćete, sjajna formulacija koja bi morala da obavijesti region kako su Amerima dosadile prazne priče, već da pitanje Kosova mora da se rješava. I nema tu nikakvog iznenađenja. Naročito kada javnost još dodatno saznaje iz Vučićevog tima kako se srpski predsjednik “nikada ovako temeljno nije pripremao kao za ove sastanke u Njujorku”. Pa, otkud onda “iznenadna posjeta”?

Svejedno, u svijetu diplomatije to je valjda skraćenica za termin “dođi da ti čiko nešto da…”.

A o tome šta će sve da uzme, neka je druga priča.

U svakom slučaju, kampanja protiv Crne Gore koja je bila u ponudi za sezonu proljeće – ljeto, moraće malo da pričeka. Ali bar je sada jasno zašto su nam srpski nacionalisti ovoliko dosađivali.

Ta predstava je samo naizgled potrošena.

A i svojoj javnosti će nekako morati da prodaju priznanje Kosova.

A tada se i vratiti dobroj staroj Crnoj Gori…

 

Komentari

avatar