Zbog odsustva predsjednika Opštine Budva Marka Carevića, polugodišnji izvještaj o ostvarivanju budžeta Opštine Budva za period januar-jun 2019. i predlog Odluke o rebalansu budžeta za 2019. godinu, odbornici, nakon pauze, nijesu razmatrali.

U prvom dijelu zasijedanja lokalnog parlamenta u sali SO Budva, odbornici su prije jednosatne pauze razmatrali i usvojili 13 od 50 tačaka dnevnog reda.

Usvojen je Poslovnik o radu SO, rješenje o naknadi troškova za rad Komisije za izradu predloga Poslovnika, kao i odluke o obrazovanju radnih tijela SO Budva i dodjeli nagrada.

Razriješeni su predsjednica Odbora za Statut i propise Iva Midorović i predsjednik Odbora za planiranje i uređenje prostora i član Odbora za komunalno-stambenu djelatnost Krsto Radović, a na čelo ovih odbora imenovani su Dragan Krapović i Milo Duletić.

Većinom glasova usvojene su izmjene i dopune Odluke o osnivanju sportskog kluba Plivački vaterpolo klub Budva Budvanska rivijera.

Nakon usvajanja odluka o utvrđivanju početne cijene zakupa zemljišta u vlasništvu Opštine Buva i usvajanja završnog računa budžeta za 2018. godinu, kada je na čelu Opštine bio Dragan Krapović, uslijedila je pauza do 16.30h.

Zbog odsustva predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića, o budžetu, tačnije o razmatranju polugodišnjeg izvještaja o ostvarivanju budžeta Opštine Budva za period januar-jun 2019. i predlogu Odluke o rebalansu budžeta za 2019. godinu, odbornici, nakon pauze, nijesu razmatrali.

Predsjednik Skupštine Krsto Radović je predložio izmjene redosljeda tačaka dnevnog reda što su demonstrativnim izlaskom odbornici DF, odbili. Nakon njih sjednicu su napustili i odbornici DPS i SD. O nastavku sjednice, javnost će biti naknadno obaviještena.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve