Crna Gora nije obnovila nezavisnost da bi bila bilo čiji satelit i za žaljenje je to što rade njeni prvi susjedi, odnosno Srbija, kazao je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

„Svjedočimo jednoj gruboj medijskoj kampanji kakva nije viđena od Miloševićevog režima, a sve u cilju da se predstojeći izbori u Crnoj Gori usmjere u željenom pravcu“, naveo je Darmanović u razgovoru za Novu M.

Kako je rekao, svi koji imaju bilo kakve apsiracije prema Crnoj Gori trebalo bi da imaju na umu činjenicu da je ona nezavisna država i članica NATO-a.

Darmanović je naveo da ne vjeruje da će miješanje Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore skorije prestati, dodajući da ovo nije prvi talas srpskog nacionalizma sa kojim se susreće Crna Gora.

Prvi je, kako je kazao, bio pod vlašću Slobodana Miloševića, a drugi je predvodio Vojislav Koštunica.

„I treći je ovaj sada pod predsjednikom Vučićem, koji ima jasne ciljeve, a to je da se u Crnoj Gori promijeni Vlada, s obzirom na to da slijede izbori, a na duži rok da se Crna Gora pretvori u, čak iako bi bila nezavisna država, prije svega u srpsku državu. Mi naravno na tako nešto ne možemo pristati kao zemlja“, rekao je Darmanović.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve