Premijer Duško Marković primio je povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, predsjednika i generalnog sekretara SUBNOR Crne Gore, Zuvdiju Hodžića i Dragana Mitovog Đurovića.

foto gov.me

„Crna Gora danas korača putem sveukupnog napretka zahvaljujući tekovinama antifašizma, slobode i pravde, u kojima živimo i stvaramo već osam decenija. Istorijsku reputaciju naše zemlje kao prve slobodarske teritorije u porobljenoj Evropi dugujemo Trinaestojulskim ustanicima i borcima“ – kazao tokom sastanka predsjednik Vlade Duško Marković.

On je dodao da je Savez udruženja boraca Narodno-oslobodilačkog rata relevantan društveni činilac današnje Crne Gore, jer se opredjeljenja SUBNOR-a poklapaju sa državnim opredjeljenjima evroatlantske i demokratske Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da je odbrana i očuvanje tekovina antifašizma zadatak i obaveza svakog pojedinca, a posebno naših demokratskih institucija, dodavši da su sloga i solidarnost oko temeljnih vrijednosti crnogorskog društva, među kojima je i antifašizam, danas potrebniji nego ikad.

Iskazujući punu podršku Vlade pripremi obilježavanja 80 godina od Trinaestojulskog ustanka, koja se planira 2021. godine, predsjednik Vlade čestitao je borcima, antifašistima i svim građanima Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve