Srijeda, 28 Jula, 2021
Rubrika:

ČISTKA U POLICIJI Odlazak Milivojevog pajtaša i Roćenovog političkog štićenika

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao  Zoran Brđanin.

Izdajničko teokratska vlast svojom nesposobnošću i subverzivnim djelovanjem ubrzanim tempom gura Crnu Goru u propast, ali i takvoj naopakoj vlasti s vremena na vrijeme se ”omakne”, pa donesu ispravnu odluku vrijednu pohvale.

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović i svi pomoćnici u Upravi policije. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao Zoran Brđanin.

Lazović godinama važi kao ”zaštitno lice” policijske ”sive zone” u Crnoj Gori za koju se vezuju brojne kontroverze, a političari aktuelne vlasti već duže vremena ga označavaju kao ”korumpiranog” policijskog funkcionera koji ”ima veze sa mafijom” i radi u interesu jedne velike crnogorske firme.

Milivoje Katnić, Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog, najduži pendrek u Tužilaštvu: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski kor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Te velike afere u najavi, o kojima se govori u novoj vlasti, moraće da sačekaju neko novo Tužilaštvo jer je Lazović pustio duboke korjene i uz Milivoja Katnića maltene kontroliše SDT i koristi ga za zaštitu svojih ličnih interesa, kao i interesa svojih političkih pokrovitelja.

Batinaši

Lazović je inače kum glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za koga se takođe vezuju brojne kontroverze i koruptivne radnje o kojima portal Aktuelno piše duži vremenski period.

Upravo su Katnić i Lazović bili akteri brutalnog incidetna dok su radili kao izbacivači u jednoj diskoteci. Katnić i Lazović 1990. godine uslovno su osuđeni zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih tjelesnih povreda dvojici gostiju diskoteke 1983. godine, u kojoj su sadašnji funkcioneri radili kao redari.

Stoga i ne čudi što je isljednik Milivoje Lazovića nazvao ”najboljim policajcem na Balkanu”. Kvaliteti Lazovića su veoma diskutabilni kad ga jedan duboko kompromitovani državni činovnik kao što je Katnić hvali.

O stručnosti Lazovića najbolje govori i podatak da mu je glavna preporuka za karijeru u policiji bio posao čuvara lovačkih pasa koji je, kao stražar u fabrici traktora u Bijelom Polju “Imako”, obavljao za bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti kontroverznog Boška Bojovića.

Lazović je  do šefa specijalnog policijskog tima nakon toga dogurao jer je, prema pisanju pojedinih medija i riječima političara iz nove vlasti, bio dobro izverziran u poslovima koji su, po svojoj prirodi, predmet interesovanja bezbjednosnih službi.

Roćenovo političko čedo

Treba takođe napomenuti da je politički nalogodavac Lazovića još jedan duboko kompromitovani funkcioner bivše vlasti Milan Roćen, koji je na nedavno održanom Kongresu DPS-a odstranjen sa svih partijskih funkcija.

Podsjetimo, u septembru 2019. godine u javnost je procurio audio snimak Roćena koji razgovara sa jednim od vlasnika kompanije Bemaks, Rankom Ubovićem i Zoranom Lazovićem.

Na kraju razgovora sa Lazovićem mu poručuje da ne bi trebalo da ”za..bavaju” Duška, a pri tom pojašnjava na kog Duška tačno misli (Golubovića), dočim ”dozvoljava” da slobodno mogu ”za..bavati” Duška Markovića.

Interesantan detalj se odnosi i na pitanje da li je Lazović probao neke ”sprave”, te kako su se pokazale. Skoro izvjesno, radi se o opremi za prisluškivanje, za koju se vjeruje da je Roćen, Lazović i njihova ekipa ilegalno koriste.

U.P.A.

Najnovije

Prijava protiv novinara RTRS-a zbog negiranja genocida

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Ćamil Duraković danas je, kako navodi, podnio prvu krivičnu prijavu zbog negiranja genocida u Srebrenici, javlja sarajevski N1. Kako je naveo...

Za olimpijsko zlato Kosovo sportiste nagrađuje sa 100.000 eura

Svi sportisti sa Kosova, koji su postigli vrhunske rezultate u različitim sportskim disciplinama, bilo na evropskim i svjetskim prvenstvima ili Olimpijskim igrama, dobiće podršku...

Popović Samardžić: Delta soj prisutan, zaustavljena nabavka ruske vakcine

Epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje Milena Popović Samardžić kazala je da IJZ smatra da je delta soj koronavirusa već prisutan u Crnoj Gori, ali...

Demokrate: Carević svakog dana pokazuje da od moralno i materijalno ostvarene osobe nije ostalo...

Demokratski front Budva ne prestaje da zabavlja javnost. Zabrinuti su da Demokrate ne koaliraju sa Demokratskom partijom socijalista. Zabrinuta politička grupacija nas je desetak...

Pogledajte reakciju Vučića kad čuje da novinarka N1 postavlja pitanje

Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću opet se nije dopalo pitanje koje mu je postavila novinarka s N1. Jučerašnju pres konferenciju Aleksandra Vučića obilježio je jedan vrlo čudan...

Najčitanije

Povezano

Saslušaće Krivokapića, Vukšića, Brđanina i Katnića 30. jula

Odbor za bezbjednost i odbranu podržao je inicijativu poslanika SDP-a Raška Konjevića o saslušanju premijera Zdravka Krivokapića, šefa Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića,...

DVOSTRUKE IGRE SVETOSAVSKIH KONVERTITA Kome je u interesu da spašava nesposobne kadrove otporne na promjenu režima?

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić poznata je kao jedan od brojnih svetosavskih kadrova bivše vlasti koji je uspješno prebrodio tranziciju od bivše...

Mandić: Krivokapić pozvao Katnića da dođe kod njega ako mu što nije jasno

Piše: Slavko Mandić Kako je moguće da u jednoj državi, koja je najozbiljniji kandidat za članstvo u Evropsku uniju, premijer otvoreno kaže da nema vremena...

Knežević: Burić da konstatuje prestanak mandata Katniću

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Dražena Burića da na sjednici Tužilačkog savjeta konstatuje prestanak mandata glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. On...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
02.03.2021-10:02 10:02

Ne svađajte se..Pomirite se i međusubno i sa serbima. i sa rusima.Braca smo.

gagi
02.03.2021-12:28 12:28
Reply to  Rovca

Ajde brzo Rovca na livadu,skini samar,izvaljaj se i zarici kao magarac,i ne zaboravi “tu bracu Srbe i Ruse”da zajedno ricete.

gagi
02.03.2021-12:26 12:26

E kakvi su kumovi govno im turin izio,a sto je zinuo ovaj Rocen kao da “zube plombira”stari lopinger.

Gornji kraj
02.03.2021-19:17 19:17

Gavrilo /Gagi legenda si. Legenda legendarna! Jedva čekamo sa komšijama bližim i daljim rođacima prvu nedelju da naglas deklamujemo tvoje komentare. U pismenosti jači od Steva Vučinića zato imaš prednos na reportoaru. A jedino je veći montenegrin nas tkz mitropolit NVO CPC Miraš Dedeić .