Subota, 22 Januara, 2022
Rubrika:

ČISTKA U POLICIJI Odlazak Milivojevog pajtaša i Roćenovog političkog štićenika

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao  Zoran Brđanin.

Izdajničko teokratska vlast svojom nesposobnošću i subverzivnim djelovanjem ubrzanim tempom gura Crnu Goru u propast, ali i takvoj naopakoj vlasti s vremena na vrijeme se ”omakne”, pa donesu ispravnu odluku vrijednu pohvale.

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović i svi pomoćnici u Upravi policije. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao Zoran Brđanin.

Lazović godinama važi kao ”zaštitno lice” policijske ”sive zone” u Crnoj Gori za koju se vezuju brojne kontroverze, a političari aktuelne vlasti već duže vremena ga označavaju kao ”korumpiranog” policijskog funkcionera koji ”ima veze sa mafijom” i radi u interesu jedne velike crnogorske firme.

Milivoje Katnić, Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog, najduži pendrek u Tužilaštvu: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski kor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Te velike afere u najavi, o kojima se govori u novoj vlasti, moraće da sačekaju neko novo Tužilaštvo jer je Lazović pustio duboke korjene i uz Milivoja Katnića maltene kontroliše SDT i koristi ga za zaštitu svojih ličnih interesa, kao i interesa svojih političkih pokrovitelja.

Batinaši

Lazović je inače kum glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za koga se takođe vezuju brojne kontroverze i koruptivne radnje o kojima portal Aktuelno piše duži vremenski period.

Upravo su Katnić i Lazović bili akteri brutalnog incidetna dok su radili kao izbacivači u jednoj diskoteci. Katnić i Lazović 1990. godine uslovno su osuđeni zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih tjelesnih povreda dvojici gostiju diskoteke 1983. godine, u kojoj su sadašnji funkcioneri radili kao redari.

Stoga i ne čudi što je isljednik Milivoje Lazovića nazvao ”najboljim policajcem na Balkanu”. Kvaliteti Lazovića su veoma diskutabilni kad ga jedan duboko kompromitovani državni činovnik kao što je Katnić hvali.

O stručnosti Lazovića najbolje govori i podatak da mu je glavna preporuka za karijeru u policiji bio posao čuvara lovačkih pasa koji je, kao stražar u fabrici traktora u Bijelom Polju “Imako”, obavljao za bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti kontroverznog Boška Bojovića.

Lazović je  do šefa specijalnog policijskog tima nakon toga dogurao jer je, prema pisanju pojedinih medija i riječima političara iz nove vlasti, bio dobro izverziran u poslovima koji su, po svojoj prirodi, predmet interesovanja bezbjednosnih službi.

Roćenovo političko čedo

Treba takođe napomenuti da je politički nalogodavac Lazovića još jedan duboko kompromitovani funkcioner bivše vlasti Milan Roćen, koji je na nedavno održanom Kongresu DPS-a odstranjen sa svih partijskih funkcija.

Podsjetimo, u septembru 2019. godine u javnost je procurio audio snimak Roćena koji razgovara sa jednim od vlasnika kompanije Bemaks, Rankom Ubovićem i Zoranom Lazovićem.

Na kraju razgovora sa Lazovićem mu poručuje da ne bi trebalo da ”za..bavaju” Duška, a pri tom pojašnjava na kog Duška tačno misli (Golubovića), dočim ”dozvoljava” da slobodno mogu ”za..bavati” Duška Markovića.

Interesantan detalj se odnosi i na pitanje da li je Lazović probao neke ”sprave”, te kako su se pokazale. Skoro izvjesno, radi se o opremi za prisluškivanje, za koju se vjeruje da je Roćen, Lazović i njihova ekipa ilegalno koriste.

U.P.A.

Najnovije

Vuković obišao radove na rekonstrukciji ulica na području Stare varoši

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tokom obilska Vuković je istakao da je...

Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog pregleda

Trevor Džejkob, jutjuber i bivši olimpijski snouborder, optužen je da je namjerno srušio svoj avion zbog pregleda na jutjubu. Američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA)...

Muzičari nezadovoljni sastankom s Galićem: Protesti od ponedjeljka

Nove mjere za suzbijanje pandemije korona virusa koje je Institut za javno zdravlje Crne Gore donio ponovo obuhvataju zabranu svirki i nastupa, čime se...

Kabinet premijera: Očigledno da će koalicija DPS-URA bojkotovati Skupštinu

Sinoćnji televizijski nastup Dritana Abazovića i poruke koju je tvitovao u četvrtak odlazeći gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, da se o inicijativi Vlade za skraćenje...

Vuksanović Stanković ministarki zdravlja: Sjećate li se kada ste zabranili politička okupljanja

Nakon što je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila svoje prisustvo na protestima zbog manjinske Vlade, oglasila se poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković. Poslanica SDP podsjetila...

Najčitanije

Povezano

Kokain, sladoled i Milivojeva dijagnoza

Odlazeći glavni specijalni tužiac, samoproklamovani Lovćenski tajnovidac sa količinom pravnog znanja koja je u obrnuto-srazmjernom odnosu sa količinom njegove bahatosti i nesuvislosti Milivoje Katnić,...

TAKMIČENJE ZA NAJVEĆEG IZDAJNIKA CRNE GORE: ”Staljinov brk” neprikosnoven, prijeti nikad jača konkurencija!

Istorija izdaje stara je koliko i sama civilizacija, jer još od biblijskih vremena navikli smo da se susrećemo sa osobama koje će za ''šaku...

Milivoje počeo da sluša portal Aktuelno, šteta što je to uradio tek na kraju karijere

Glavni specijalni tužilac Milivoje ''Fioka'' Katnić ne samo što odavno pomno prati portal Aktuelno, već je počeo i da sluša uputstva iz naših tekstova....

PROPAGANDA PROTIV CRNE GORE I SLUČAJ M:TEL Da li će istraga o industrijskoj špijunaži završiti u nekoj od Milivojevih fioka?

Oprobana praksa u svijetu politike kad je u pitanju ubiranje jeftinih poena kod biračkog tijela, već godinama unazad je bombastično napadanje visokopozicioniranih državnih funkcionera...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
02.03.2021-10:02 10:02

Ne svađajte se..Pomirite se i međusubno i sa serbima. i sa rusima.Braca smo.

gagi
02.03.2021-12:28 12:28
Reply to  Rovca

Ajde brzo Rovca na livadu,skini samar,izvaljaj se i zarici kao magarac,i ne zaboravi “tu bracu Srbe i Ruse”da zajedno ricete.

gagi
02.03.2021-12:26 12:26

E kakvi su kumovi govno im turin izio,a sto je zinuo ovaj Rocen kao da “zube plombira”stari lopinger.

Gornji kraj
02.03.2021-19:17 19:17

Gavrilo /Gagi legenda si. Legenda legendarna! Jedva čekamo sa komšijama bližim i daljim rođacima prvu nedelju da naglas deklamujemo tvoje komentare. U pismenosti jači od Steva Vučinića zato imaš prednos na reportoaru. A jedino je veći montenegrin nas tkz mitropolit NVO CPC Miraš Dedeić .