Subota, 13 Avgusta, 2022
Rubrika:

ČISTKA U POLICIJI Odlazak Milivojevog pajtaša i Roćenovog političkog štićenika

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao  Zoran Brđanin.

Izdajničko teokratska vlast svojom nesposobnošću i subverzivnim djelovanjem ubrzanim tempom gura Crnu Goru u propast, ali i takvoj naopakoj vlasti s vremena na vrijeme se ”omakne”, pa donesu ispravnu odluku vrijednu pohvale.

Odluka koja zaslužuje pohvalu je čistka u Upravi policije koja je realizovana juče kada je smijenjen šef Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zoran Lazović i svi pomoćnici u Upravi policije. Čistka je najavljena prije nekoliko dana nakon što je na čelo te institucije došao Zoran Brđanin.

Lazović godinama važi kao ”zaštitno lice” policijske ”sive zone” u Crnoj Gori za koju se vezuju brojne kontroverze, a političari aktuelne vlasti već duže vremena ga označavaju kao ”korumpiranog” policijskog funkcionera koji ”ima veze sa mafijom” i radi u interesu jedne velike crnogorske firme.

Milivoje Katnić, Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog, najduži pendrek u Tužilaštvu: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tuzioca Savovica”, ”Zetsko pozorište, kad bi ste čuli mišljenje ko je bio tamo, strani diplomatski kor”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Te velike afere u najavi, o kojima se govori u novoj vlasti, moraće da sačekaju neko novo Tužilaštvo jer je Lazović pustio duboke korjene i uz Milivoja Katnića maltene kontroliše SDT i koristi ga za zaštitu svojih ličnih interesa, kao i interesa svojih političkih pokrovitelja.

Batinaši

Lazović je inače kum glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića za koga se takođe vezuju brojne kontroverze i koruptivne radnje o kojima portal Aktuelno piše duži vremenski period.

Upravo su Katnić i Lazović bili akteri brutalnog incidetna dok su radili kao izbacivači u jednoj diskoteci. Katnić i Lazović 1990. godine uslovno su osuđeni zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja lakih tjelesnih povreda dvojici gostiju diskoteke 1983. godine, u kojoj su sadašnji funkcioneri radili kao redari.

Stoga i ne čudi što je isljednik Milivoje Lazovića nazvao ”najboljim policajcem na Balkanu”. Kvaliteti Lazovića su veoma diskutabilni kad ga jedan duboko kompromitovani državni činovnik kao što je Katnić hvali.

O stručnosti Lazovića najbolje govori i podatak da mu je glavna preporuka za karijeru u policiji bio posao čuvara lovačkih pasa koji je, kao stražar u fabrici traktora u Bijelom Polju “Imako”, obavljao za bivšeg šefa Službe državne bezbjednosti kontroverznog Boška Bojovića.

Lazović je  do šefa specijalnog policijskog tima nakon toga dogurao jer je, prema pisanju pojedinih medija i riječima političara iz nove vlasti, bio dobro izverziran u poslovima koji su, po svojoj prirodi, predmet interesovanja bezbjednosnih službi.

Roćenovo političko čedo

Treba takođe napomenuti da je politički nalogodavac Lazovića još jedan duboko kompromitovani funkcioner bivše vlasti Milan Roćen, koji je na nedavno održanom Kongresu DPS-a odstranjen sa svih partijskih funkcija.

Podsjetimo, u septembru 2019. godine u javnost je procurio audio snimak Roćena koji razgovara sa jednim od vlasnika kompanije Bemaks, Rankom Ubovićem i Zoranom Lazovićem.

Na kraju razgovora sa Lazovićem mu poručuje da ne bi trebalo da ”za..bavaju” Duška, a pri tom pojašnjava na kog Duška tačno misli (Golubovića), dočim ”dozvoljava” da slobodno mogu ”za..bavati” Duška Markovića.

Interesantan detalj se odnosi i na pitanje da li je Lazović probao neke ”sprave”, te kako su se pokazale. Skoro izvjesno, radi se o opremi za prisluškivanje, za koju se vjeruje da je Roćen, Lazović i njihova ekipa ilegalno koriste.

U.P.A.

Najnovije

CPC će u sjutra služiti liturgiju za stradale na Cetinju

Svještenstvo Crnogorske Pravoslavne Crkve služiće u nedjelju Zaupokojne Liturgije za postradale u jučerašnjem stravičnom događaju na Cetinju. Službe će, najavljuju iz CPC, služiti od 10...

Đurašković obišao povrijeđene sugrađane

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, sa saradnicima, posjetio je danas Kliničko-bolnički centar Crne Gore i na Odjeljenju intenzivne njege razgovarao sa dr Blečić o...

Predsjednici država regiona uputili saučešće Đukanoviću zbog tragedije na Cetinju

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću izraze najdubljeg saučešća povodom tragedije na Cetinju uputili su predsjednici država regiona, Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, Kosova Vljosa Osmani...

GP Nova ljevica: Da li to Abazović, Adžić i Brđanin smišljaju kako da se...

Umjesto da Abazović, Adžić i Brdjanin zbog nesposobnosti i propusta policije još juče podnesu ostavke, pitamo se da li se prethodnih 24 sata smišljalo...

Partizan dobija novog rivala u plej ofu

Partizan bi mogao da dobije novog rivala u plej ofu za Ligu konferencije. Trebalo je da Beograđani igraju protiv malteškog Hamruna. Ipak sada je realno da...

Najčitanije

Povezano

Temeljno ukopavanje Crne Gore

Potpisivanje takozvanog ''temeljnog ugovora'' između odlazeće vlade Crne Gore i svetosavske sekte (SS) poznate pod kodnim akronimom SPC, koje je obavljeno tajno, na prepad...

Milivoje Katnić je imao ”Limit”, sumnjao da Lazović i Milović rade za kriminalnu organizaciju

Bivši glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, obratio se lično Europolu 14. septembra 2021. godine u ime Specijalnog državnog tužilaštva i tražio od njih da...

Mali iz BIA-e i Staljinov brk

Piše: Balša Knežević PLATONOV DIJALEKTIČKI MODEL CRNOGORSKOG PROPADANJA Prije nekoliko dana prilikom redovnog, gotovo polusvjesnog prebiranja po nasumičnim interent stranicama slučajno sam nabasao na tekst koji...

KUMOVSKE VEZE: Za oporavak Tužilaštva nužno počistiti Milivojevu zaostavštinu i rasformirati OTG

Nedavno hapšenje službenika ANB-a Petra Lazovića, sina  Zorana Lazovića, kontroverznog bivšeg šefa Sektora za borbu protiv organizovnaog kriminala i bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije,...

Komentari

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
02.03.2021-10:02 10:02

Ne svađajte se..Pomirite se i međusubno i sa serbima. i sa rusima.Braca smo.

gagi
02.03.2021-12:28 12:28
Reply to  Rovca

Ajde brzo Rovca na livadu,skini samar,izvaljaj se i zarici kao magarac,i ne zaboravi “tu bracu Srbe i Ruse”da zajedno ricete.

gagi
02.03.2021-12:26 12:26

E kakvi su kumovi govno im turin izio,a sto je zinuo ovaj Rocen kao da “zube plombira”stari lopinger.

Gornji kraj
02.03.2021-19:17 19:17

Gavrilo /Gagi legenda si. Legenda legendarna! Jedva čekamo sa komšijama bližim i daljim rođacima prvu nedelju da naglas deklamujemo tvoje komentare. U pismenosti jači od Steva Vučinića zato imaš prednos na reportoaru. A jedino je veći montenegrin nas tkz mitropolit NVO CPC Miraš Dedeić .