za aktuelno.me

piše: Željko Vukmirović

“Nema potrebe da pravimo neki incident niti da se čerupamo sa policijom”, rekao je episkop budimljansko – nikšićki Joanikije.

I bio je to veoma zanimljiv izbor riječi. Naročito zbog izraza u množini “čerupamo”, inače opisne riječi najprimjenljivije za živinu ili krađu državne imovine. U ovom slučaju, Joanikije je taj termin prisvojio obraćajući se svojim pristalicama. Valjda je samo bio iskren, odakle znam…

Uostalom, kao visoki predstavnik Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zasigurno prilično zna o ostvarenim prihodima vjerske organizacije kojoj pripada. A zasigurno i dobro zna šta je i koja je to državna imovina u koju se ta ista vjerska organizacija kojoj pripada uselila još prije sto godina. A onda i od korišćenja te državne imovine ostvarivala prihode. Zasigurno dobro zna i da je zbog pandemije ta vjerska organizacija kojoj pripada pretrpjela gubitke taman tolike da ućutka mnoge uspješne balkanske ugostitelje ojađene zbog trenutnog gubitka posla.

U noći privođenja tvrdio je kako se u Crnoj Gori tog dana “dogodio narod”. Bez obzira što zna da su upravo te riječi svojevremeno bile uvod za pravdanje svih nesreća koje su se dogodile na Balkanu. Bez obzira što je vjerska organizacija kojoj pripada bila u to umiješana do guše.

A sada zna i da su tzv. pristalice te vjerske organizacije koja radi i privređuje u Crnoj Gori, baš kao i svi oni koji su se odazvali pozivu na izlazak na ulice koji je potekao iz crnogorske Skupštine od strane prosrpskih političara, rastjerani samo jednim balončićem suzavca. I da im se organizacija “događanja naroda” prosula.

Čerupajte se sami.

 

*Zabranjeno je kopiranje i korišćenje objavljenog sadržaja bez saglasnosti redakcije portala Aktuelno.me i autora teksta

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
usaf
usaf
15.05.2020-18:23 18:23

Kao i uvek-perfektno od Zeljka!!