Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Bošnjaci preuzimaju Nacionalne parkove i Morsko dobro?

Bošnjačke stranke uskoro bi trebalo da preuzmu funkcije direktora javnih preduzeća “Nacionalni parkovi Crne Gore“ i “Morsko dobro“ na osnovu koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista, saznaje Pobjeda od više izvora iz vladajuće koalicije.

Izvor Pobjede saopštio je da bi aktuelna direktorica Nacionalnih parkova Azra Vuković trebalo da bude smijenjena na nekoj od narednih sjednica Vlade.

Vuković je na tu funkciju došla kao kadar blizak Pozitivnoj Crnoj Gori i kao osoba od povjerenja bivšeg predsjednika Skupštine Darka Pajovića.

Vuković bi zadržala neku drugu, nižu poziciju u tom javnom preduzeću.

Na čelu Javnog preduzeća “Morsko dobro” je kadar DPS-a Predrag Jelušić.

Kao najozbiljniji kandidat za funkciju direktora jednog od ta dva preduzeća slovi politički direktor BS-a i bivši potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić. Mustafić je ranije slovio i kao kandidat za funkciju direktora Uprave za dijasporu.

Po odredbama koalicionog sporazuma, Bošnjacima pripada 10 odsto po dubini. Osim pomenutih direktorskih funkcija, u javnosti je pominjano da bi Bošnjaci trebalo da dobiju i čelno mjesto u Upravnom odboru Željezničkog prevoza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve