Hrvatski admiral u penziji Davor Domazet Lošo (72) iznio je krajnje radikalne tvrdnje navodeći da cijela BiH, kao i dio Srbije i Crne Gore pripadaju Hrvatskoj.

“Ovo nema veze sa Drugim svjetskim ratom, ali zna se da je cijela Bosna i Hercegovina zapravo hrvatsko kraljevstvo, to je hrvatska zemlja. Neka bude jasno svima, hrvatska zemlja je i Boka Kotorska, sve do Ulcinja, odnosno južno do Budve.  Takođe, da Srbima ne govorim da je hrvatska zemlja Srem, Bačka i djelovi Banata”, rekao je Lošo gostujući na Osječkoj televiziji.

Objašnjavajući stavove admiral Lošo je naglasio da globalističkim lijevo liberalnim centrima nisu interesantne lijevo liberalne političke stranke, jer u njima imaju sigurna uporišta i oslonce, pri čemu je i za HDZ rekao da je otet hrvatskom narodu uprkos još snažnoj emotivnoj vezi i dijela članstva i biračkog tijela prema tom pokretu zbog formiranja hrvatske države.

Lošo tvrdi da je Hrvatska izložena “nikada žešćim velikosrpskim zahtjevima i namjerama, čiji je eksponent Milorad Pupovac, kao i nikada nestalim italijanskim, mađarskim, ali i novonastalim muslimansko-bošnjačkim ciljevima, koji se jasno vide u udarima na Katoličku crkvu u BiH”.

Inače, Lošo je bio savjetnik prethodne predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, koja ga je smijenila 2017. godine, nakon dvije i po godine na funkciji.

Hrvatski mediji tada su naveli da su razlog smjene ratnohuškačke izjave prema susjedima.

0 0 vote
Article Rating
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola
Nikola
22.05.2020-04:22 04:22

Neka de go…..jedno ustasko-domobransko-fasisticko…… ti mora da imas srbistanske krvi pa ce jos malo sve biti do Tokija :)))))))))))