Bečić: Krivokapić danas pucao u jedinstvo opozicije, s njim nećemo više za isti sto

On je to rekao u Kotoru, gdje je u toku sjednica na kojoj bi trebalo da se glasa o smjeni predsjednika Opštine Vladimira Jokića, a na inicijativu tamošnjeg SDP-a

Ranko Krivokapić je danas pucao u jedinstvo opozicije, u demokratiju, u izbornu volju i kao mnogo puta do sada dao pojas za spasavanje Demokratskoj partiji socijalista, saopštio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, nakon što je Vladimir Jokić smijenjen sa funkcije predsjednika Opštine Kotor.

On je okupljenim građanima u Kotoru ukazao da je, s obzirom na to da svi u Socijaldemokratskoj partiji nijesu saglasni sa tim sramnim činom, personalizovao odgovornost na onog koji je skuvao ovu čorbu, kao mnoge do sada, a njegovo ime je Ranko Krivokapić.

“Prvo, želim da se zahvalim predsjednici Skupštine, Dragici Perović, potpredsjedniku Samardžiću, kao i brojnim čelnicima izvršne vlasti iz različitih partija, koji su nam časnim držanjem pokazali kako se brani volja naroda, ali i pravo i pravda. Predsjednica Skupštine je jasno saopštila da je prekinula sjednicu, a sjednica je nastavljena protivno pravu, tako da je dalji nastavak sjednice, kako je rekla uvažena gospođa Perović, klasična pravna hajdučija”, rekao je Bečić.

Kako je naveo lider Demokrata, Krivokapić 2012, 2013, 2014, 2015. godine nije imao petlje da sa njima ruši Vladu Mila Đukanovića, kada su imali većinu, ali danas ima hrabrosti da sa kumovima, partnerima, drugovima organizovane kriminalne grupe, na čijem je čelu Sveto Marović, ruši mlade i nekompromitovane ljude.

“Za Đukanovića i njegove partnere je tvrdio da su isisali 800 miliona kroz KAP, ali nije smio da ga sruši, a Jokića ruši zato što narednih 12 godina Luka Kotor ostaje opštinska, a ne tajkunska. 2015. je čekao da kupe Pajovića, pa je onda izašao iz vlasti, ali Pajović je otvoreno uradio i valorizovao, a Krivokapić misli da najeftinijim metodama vara narod i opoziciju. Pitam vas da kao građani kažete: ima li razlike između Ranka Krivokapića i Darka Pajovića”, upitao je Bečić.

Više puta su, dodao je, i oni i predstavnici pokreta “Odupri se” i druge opozicione partije i na sastanku lidera i javno saopštili da je rušenje Jokića i opozicione vlasti u Kotoru, rušenje jedinstva opozicije i Sporazuma o budućnosti.

“Tako da je Krivokapić pucao danas u jedinstvo opozicije i u Sporazum o budućnosti. Od danas, saglasno odluci Glavnog odbora, Demokrate više Ranka Krivokapića ne smatraju partnerom nigdje i nema te sile koja me može natjerati da sjednem sa njim kao partnerom za isto sto i da se dogovaram”, istakao je Bečić.

On je podsjetio da je odavno govorio da se opozicija mora raščistiti da bi pobijedila DPS.

“I sport i politika su me naučili, bolje je u borbu da ideš sa tri poštena igrača, nego sa 10, od kojih je jedan špijun, a jedan izdajnik. Zato je sazrelo vrijeme da se radi na formiranju bloka koji ne obuhvata DPS, ali ni njihove satelite, pomagače i izdajnike opozicionih birača. DPS je u stanju grogiranog boksera, ali da bi im zadali završni udarac, moramo ići dalje samo sa iskrenim, poštenim i istinskim partnerima, odnosno stvarnim protivnicima DPS-a, kriminalaca i tajkuna”, poručio je Bečić.

On je kazao da nema većeg bremena nego kad svojoj djeci nametneš hipoteku izdajnika.

“Tako da ih ostavljamo sudu naroda i istorije, a mi nastavljamo još odlučnije borbu za slobodu”, zaključio je Bečić.

 

Komentari

avatar