Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

Aerodrom „Nikola Tesla“ nema zvaničnu informaciju o zabrani slijetanja aviona MA

- Zvanično ništa nijesmo dobili, jedino smo u medijima vidjeli da je zabranjeno slijetanje Montenegro erlajnzu. Valjda ćemo imati informacije tokom dana - rečeno je Pobjedi iz Aerodorma ,,Nikola Tesla.

Aerodrom „Nikola Tesla“ nema nikakvu zvaničnu informaciju da je avionima crnogorske nacionalne kompanije zabranjeno slijetanje.

– Zvanično ništa nijesmo dobili, jedino smo u medijima vidjeli da je zabranjeno slijetanje Montenegro erlajnzu. Valjda ćemo imati informacije tokom dana – rečeno je Pobjedi iz Aerodorma ,,Nikola Tesla.

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavijestio je juče kasno popodne Montenegro erlajnz da se suspenduje pravo slijetanja aviona crnogorske nacionalne avio-kompanije na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ – saopšteno je sinoć iz naše nacionalne avio-kompanije.

Oni su se oglasili nakon što su srpski mediji popodne objavili da od danas avionima Montenegro erlajnza neće biti dozvoljeno slijetanje na beogradski aerodrom.

– Montenegro erlajnzu predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i mi ćemo tom zadatku biti posvećeni. Industrija u kojoj poslujemo ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka. Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje dio naših saobraćajnih planova i pokušaćemo da damo doprinos da se posljedice kovida-19, u ekonomskim smislu, što prije saniraju – saopštili su iz naše avio- kompanije.

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, koje izdaje dozvole i zabrane za avio saobraćaj, Pobjedi je rečeno da će obavještenje biti danas.

Nezvaničan sagovornik Pobjede, stručnjak za pitanja avio saobraćaja, tvrdi da je odluka o zabrani slijetanja aviona crnogorskog avio-prevoznika na beogradski aerodrom nezakonita.

– U ovom slučaju Montenegro erlajnz može da tuži državu Srbiju i dobije odštetu zbog ometanja privrednih aktivnosti – kategoričan je on.

Objašnjava da je Crna Gora granice zatvorila zbog epidemije korona virusa, kao i većina država u svijetu, ali nije zabranila nijednoj kompaniji iz Srbije da posluje sa Crnom Gorom.

– Granice su zatvorene za promet putnika, ali ne i robe, pa i Er Srbija može da obavlja letove preko crnogorskih aerodroma, pod uslovom da ne vozi stanovnike iz Srbije, koja je još pogođena pandemijom. Odluka je tim prije iznenađujuća što Crna Gora i Srbija imaju zajedničku kontrolu leta – istakao je naš nezvanični sagovornik.

Zvanična Srbija juče je burno reagovala na najavu Crne Gore da će početkom juna otvoriti granice, ali da će ulazak u našu zemlju biti dozvoljen samo stranim državljanima čije države zadovoljavaju epidemiološki standard 25 i manje oboljelih u odnosu na 100.000 stanovnika. Srbija ne ispunjava tu normu, pa su oni najavu crnogorskih vlasti doživjeli kao atak na tu zemlju.

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve