Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Žugić sa rukovodstvom Ckb-a: Fokus na još jaču podršku razvojnim projektima

Žugić se sastao danas sa rukovodstvom Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica, članicom OTP Grupe (CKB) – Miklošem Nemetom, predsjednikom Odbora direktora, Tamašem Kamarašijem, članom Odbora direktora i Palom Kovačem, glavnim izvršnim direktorom

Očekujem od CKB-a, kao i od svih ostalih, da u narednom periodu svoje politike fokusiraju na još jaču podršku razvojnim projektima, kako bi dali zamajac započetom ekonomskom oporavku, poručio je guverner Centralne Banke Crne Gore, Radoje Žugić.

On se sastao danas sa rukovodstvom Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica, članicom OTP Grupe (CKB) – Miklošem Nemetom, predsjednikom Odbora direktora, Tamašem Kamarašijem, članom Odbora direktora i Palom Kovačem, glavnim izvršnim direktorom.

Sagovornici su se osvrnuli na sprovođenje procesa procjene kvaliteta aktive (AQR), kao i na okončani proces pripajanja Podgoričke banke Crnogorskoj komercijalnoj banci. Izraženo je obostrano zadovoljstvo rezultatima AQR-a i istaknuto da je proces pripajanja pomenute dvije banke, koji je bio jedan od najkompleksnijih projekata na crnogorskom finansijskom tržištu, obavljen veoma uspješno.

Žugić je istakao da CKB zauzima lidersku poziciju po učešću ukupnih kredita, bruto aktive, ukupnih depozita i kapitala, te da su parametri njenog poslovanja pozitivni i stabilni, što daje doprinos osnaživanju cjelokupnog bankarskog sektora u Crnoj Gori.

Nemet je istakao da CKB ima snažnu podršku matične OTP grupe za nastavak uspješnog poslovanja, čiji se model bazira na prepoznavanju potreba klijenata i brzom odgovoru na iste.
“Frekventna i otvorena komunikacija CKB-a i CBCG je dobar primjer efikasne saradnje poslovne banke i regulatora, kao i potpune transparentnosti poslovanja”, zaključeno je na današnjem sastanku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve