Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Značajna iskustva i savjeti hrvatskog regulatora tržišta osiguranja

Kako ističu u Agenciji za nadzor osiguranja, povod za boravak Žigmana u Crnoj Gori je završna konferencija u vezi sa projektom “Podrška regulaciji finansijskih usluga”

Zahvalni smo kolegama iz Hrvatske agencije za nadzor finansijskih usluga na prenešenom znanju, savjetima i iskustvima u regulatornom režimu Solventnost 2, što će Agenciji za nadzor osiguranja i cjelokupnom našem tržištu značajno olakšati pripremu za postepeni prelazak na veoma zahtjevan regulatorni režim, kazao je predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Uroš Andrijašević na današnjem sastanku sa predsjednikom Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigmanom u Podgorici.

Agencija za nadzor osiguranja

Kako ističu u Agenciji za nadzor osiguranja, povod za boravak Žigmana u Crnoj Gori je završna konferencija u vezi sa projektom “Podrška regulaciji finansijskih usluga”.

Andrijašević je zahvalio je na velikoj podršci Hanfe u okviru projekta koji je, kako je rekao, rezultirao brojnim benefitima i po Agenciju za nadzor osiguranja i po cjelokupno tržište osiguranja u Crnoj Gori.

“Posvećenost Hanfe završetku projekta imala je dodatnu težinu u prethodna četiri mjeseca gdje smo, vođeni uslovima koje su diktirale pandemija i epidemija bolesti Covid 19, zajedno pronašli adekvatne načine komunikacije i priveli projekat kraju”, naglasio je.

Tokom sastanka je razgovarano i o preventivnim mjerama u otežanim uslovima poslovanja tržišta osiguranja, novim formama izvještavanja subjekata nadzora prema regulatoru, kao i o modelima finansiranja i sprovođenja jačanja finansijske pismenosti stanovništva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve