Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Značajan korak da se Montenegro Airlines orao ponovo vine u nebo

Priča o Montenegro airlinesu taman kad je u javnosti počela sve tiše da se priča iz kompanije u stečaju stiže glasna najava. Dobili su licencu za održavanje aviona, ali zaposleni vjeruju ne samo to

Montenegro Airlines (MA) u stečaju dobio licencu za održavanje aviona. To je ogroman korak koji vodi ka tome da avioni ove kompanije polete, rekao je stečajni upravnik Saša Zejak. On je kazao da će učiniti sve da MA ponovo poleti, ne narušavajući interese drugih kompanija, pri tome najviše misleći na crnogorske.

Priča o Montenegro airlinesu taman kad je u javnosti počela sve tiše da se priča iz kompanije u stečaju stiže glasna najava. Dobili su licencu za održavanje aviona, ali zaposleni vjeruju ne samo to.

“Ovo je iskorak bitan za naše građane, bitan za našu privredu To je i značajan korak u pravcu stvaranja uslova da se orao MA ponovo vine u nebo”, kazala je Dubravka Đurić iz MA.

“Ponovno podizanje sektora za održavanje vazduhoplova je ogroman korak da poletimo i mi ćemo to najvjerovatnije da uradimo. Razmotrićemo trenutnu epidemiološku situaciju i tržište, ali ovo je veliki korak ka obnavljanju licence, a drugo ona nam omogućava da sami održavamo svoje avione”, kazao je stečajni upravnik Saša Zejak.

“Imamo 20 zaposlenih i 13 licenciranih mehaničara koji ce biti angažovani za održavanje”, poručila je Sonja Nikezić.

Imali su problema s parama nekad – danas, kažu, da nemaju.

“Nama država ništa ne pomaže otkad je otvoren stečaj, a mi punimo državni budžet od poreza na plate i na djelatnost koju obavljamo”, navodi Zejak.

“MA je počeo da koristi svoje resurse. Prvo je otvorena poslovnica, zatim predstavništvo na aerodromu gdje nudimo usluge špedicije, transfere našim vozilima i iznajmljivanje poslovnih prostora koji su u vlasništvu MA”, ističe Milija Pejović, zaposleni u MA.

Poslali su ponudu o saradnji To Montenegru, ali odgovor nijesu dobili.

“Više puta izlazili u susret kompaniji To Montenegro, što će nastaviti i dalje da rade, jer im je cilj da to preduzeće radi”, dodaje Zejak.

Da tako ne misli potpredsjednik vlade Dritan Abazović podsjetili su ga novinari..

“Stečajni postupak sudski, a ne politički i da nije na stečajnom upravniku da daje političke komentare na nečije političke izjave”, odgovorio je Zejak.

Podsjećamo da je Abazović rekao da je stečajni upravnik učinio sve da To Montenegro ne poleti. Put neba kompanija planira s još aviona. Razmatra ponude da određene avione iznajmi na lizing ili neki drugi način, ali s kim poslovna je tajna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
17.08.2021-22:11 22:11

Svaka čast ljudi na entuzijazmu! Sva podrška da opet vidimo poznatog orla na nebu. Sa ovima ne bi sjeo u avion niko normalan.