Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Zirojević: Nijesam letio Montenegro Airlines-om o trošku države

Portparol SD-a Nikola Zirojević saopštio je da nije letio Montenegro Airlines-om MA o trošku države, već isključivo o svom, te da isto važi za članove njegove porodice

Portparol SD-a Nikola Zirojević saopštio je da nije letio Montenegro Airlines-om MA o trošku države, već isključivo o svom, te da isto važi za članove njegove porodice.

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti:

Ja, Nikola Zirojević, nikada nijesam koristio usluge nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines o trošku države Crne Gore, Već isključivo o svom trošku. Isto važi i za članove moje porodice.
Začudio sam se kada sam u „istraživačkom“ članku Mreže za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA i dnevnih novina DAN, koji potpisuju autori Vladimir Otašević i Marko Vešović, pročitao moje ime i prezime i insinuaciju da sam ja taj koji je besplatno, tj. o trošku države Crne Gore, koristio usluge nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines.

Moje čuđenje je bilo još veće kada sam u nastavku pročitao riječi „ali zbog nedostatka ličnih podataka u evidenciji u koju su novinari istraživači imali uvid ne može se tvrditi da se radi o portparolu Socijaldemokrata. Sa gospodinom Vešovićem imam izuzetno korektnu profesionalnu saradnju i nikad do sad se nije desilo da na njegov poziv ili poruku ne odgovorim. Profesionalno, u krajnjem slučaju i ljudski bi bilo da me gospodin Vešović pozvao i pitao da li se radi o meni ili je neko drugi sa istim imenom i prezimenom u pitanju, prije nego je to naveo u članku.

Nakon što sam pročitao kompletan tekst, počeo sam da stičem utisak da je zlonamjerno. Ne zato što se tu našlo moje ime i prezime, već zato što su novinari „istraživači“, pored svih imena funkcionera bivše vlasti i sa njima povezanih lica, pretpostavljam „slučajno“, zaboravili da u članku navedu imena i prezimena aktuelnih ministara Mladena Bojanića i Vesne Bratić koji, za razliku od mene, očigledno jesu koristili besplatne usluge Montenegro Airlines-a.

Javnosti radi, dužan sam i objašnjenje. Pretpostavljam da se radi o mom imenjaku i prezimenjaku zaposlenom u kompaniji Montenegro Airlines, što se lako može utvrditi s obzirom da su se na istom letu, prema mojim informacijama, nalazila još 3 člana njegove porodice. To su gospoda Vešović i Otašević mogla da provjere i bez mene, a opet im je najlakši put bio da okrenu moj broj telefona i pitaju me o čemu se radi.

Gospodi Vešoviću i Otaševiću nudim da od Montenegro Airlines-a zatraže podatke vezane za moje ime i prezime, a da im ja dostavim fotografiju i starog i novog pasoša kako bi uporedili brojeve i utvrdili da li se radi o meni ili o drugoj osobi. Ukoliko to nije moguće, nudim im kod notara ovjereno ovlašćenje da od Uprave policije u moje ime zatraže evidenciju mojih izlazaka iz Crne Gore i moju saglasnost da istu javnosti objave paralelno sa podacima sa leta, čime će jasno biti utvrđeno da ja nijesam koristio usluge nacionalnog avioprevoznika na način na koji se njihovim člankom insinuira. Ovo neka shvate kao moj doprinos istraživačkom novinarstvu koje je, u Crnoj Gori, očigledno na prilično niskim granama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve