Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Željezarci u petak protestuju na više lokacija

Odlučeno na današnjem zboru

Predstavnik bivših radnika željezare Tosčelik Ivan Vujović, kazao je za Portal RTNK da je na današnjem zboru radnika donesena odluka da u petak 2. decembra, kada se navršava šest mjeseci od početka “njihove agonije” održe protestni skup ispred institucija za koje smatraju da su odgovorne za stanje u kojem se nalaze.

“Prva je EPCG, od koje zahtjevamo da se traži od Turaka da što prije odgovore na ponudu koju su poslali, druga je ambasada Turske kao najveći predstavnik Republike Turske u Crnoj Gori, gdje ćemo tražiti od gospođe Ozan da se uključi u pregovore i da traži od Tosjali Holdinga da prihvati ponudu EPCG”, naveo je on.

Treća je, dodaje Vujović, možda i najvažnija u ovoj našoj priči, a to je predsjednik Crne Gore.

“To je jedina adresa koja je ostala zatvorena za radnike Željezare ovih šest mjeseci. Znamo da predsjednik po Ustavu ne vodi unutrašnju politiku, ali je čovjek koji je bio glavni u prodaji i uništavanju Željezare svih ovih godina. A sad nema vremena da primi radnike Željezare. I četvrta i za nas najvažnija je premijer i zgrada Vlade, da poručimo da se nadamo da će ispuniti obećano radnicima da ih neće pustiti. I da pokaže otklon od politike prethodnih vlada, što se mi najiskrenije nadamo da hoće”, kazao je Vujović.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mile
29.11.2022-10:12 10:12

Možda mala litija da se organizira